Eskişehirspor Taraftarlar Birliği adına Murat Diri bir açıklama yaptı. Bugün Eskişehirspor 'da olanların dünya futbol tarihinde eşi benzeri çok görülmeyen olaylar olarak yorumlayan Diri, yeniden dirilişin ayak seslerini duyduğunu dile getirdi.

Başkan Sinan Özeçoğlu ile futbolculara teşekkür eden Diri, “2016/2017 sezonu. 32. Hafta. Takım deplasmanda, Denizli'de! Durum 2-0 mağlubuz. Şampiyonluk birçoklarına göre o gün elden gitti, umutlar o gün yok oldu. Bütün yılın emekleri o an heba oldu.

Peki gerçek bu muydu? Tribündekiler için değil. O gün yenilgiyi önemsemeyen binlerce insan ayağa kalktı. Çünkü biliyorlardı ki tüm sezonun sahada ve tribünde gerçek şampiyonları onlardı. Şampiyonluk sadece puan cetvelindeki yer değildi onlar için! Yüreğini tribünlere ve sahaya koymaktı şampiyonluk, terinin son damlasına kadar mücadele etmekti.

Sahadaki skor için umutlar tükendiğinde, tribündeki binler gırtlaklarını patlatırcasına tükenmiş nefeslereyi haykırıyordu. Onlar için şampiyonluk işte buydu. Onlar sahada her şey bittiğinde başları önde soyunma odasına giden topçularına "durun" dediler. " Kaldırın kafanızı, dik durun" dediler. " Seninle doğmuşum, sensiz ölemem" dediler. Dediler ve ne oldu biliyor musunuz? Sahada mağlup olanlar, şampiyonluğu ellerinden kaçıranlar, topçular, o gün orada kalpleriyle ömürlük bir sözleşme imzaladılar siyah kırmızı renklerle.

Ömürlerini ömürlerimize bağladılar. Belki o gün şampiyonluk kaçmıştı ama bu yıl kazanılacak şampiyonluğun temelleri atılmıştı.

Borç batağında yüzen, cezaları kapıda olan bir kulübe başkan olmak bazıları için delilikti ama Sinan Başkan için bu bir onurdu! O, tribündeki cesur yürekler gibiydi. Bazıları için başkanlığı kabul etmesi intihar demekti ama onun için başkaldırıydı. Yenilgiyi kabul etmemekti. Biliyordu ki koca bir şehir arkasındaydı. Biliyordu ki bu şehrin sesi yenilgi tanımıyordu. Umutların bittiği yerde kaldırın kafanızı VAZGEÇMEYENLER BURADA diyerek şehrine umut aşılıyordu.

Bugün Eskişehirspor 'da olanlar dünya futbol tarihinde eşi benzeri çok görülmeyen olaylardır. Serbest kalma hakkı olanlar takımdan ayrılmıyor, kalanlar gelen teklifleri reddediyor, gidenler ise geri dönüyor. Hatta başka takımlarla imzaları olanlar dahi dönmek istiyor. Başlarında hoca olmadan kendileri idmanları başlatıyor. Bataklıktaki karanlıktan Aziz BOLEL ruhlu bir adam çıkıyor ve Basket takımını çıkardık şimdi sıra futbolda diyor ve yüzbinlere umut oluyor. Kimse vazgeçmiyor!

Tribün hayatımızda belki de hiçbir zaman bu günkü kadar heyecanlanmamıştık. Kombineleri bekliyoruz, ilk düdük sesini bekliyoruz. Çünkü vazgeçmiyoruz!!!

2016-2017 sezonu. 32. Hafta. Denizli deplasmanındayız. Durum 2-0 mağlubuz ama şampiyonuz!!!

Editör: TE Bilişim