Birleşin Halklar, Birleşin Emekçiler, Birleşin Kadınlar, Birleşin Ötekileştirilenler.

Birleşin dostlar bir olun. Yapılan zulme haksızlığa karşı dimdik durmak bir olmak gerekiyor. Bu kadar haksızlık karşısında hiçbir çıkar susturmasın sizleri. Bakın mücadele verecekler güvendiklerimiz, istisnalar hariç, sadece 2015 seçimlerinin, yani çıkarların dışında yapılan bunca haksızlığa ses çıkarmıyorlar. Ne kadar önemli ve sıkıntılı olsak da yer kaygısı derdi ilk planda. Bunu iyi bilen tecrübeliler de yüklendikçe yükleniyor. Memura verilen zamlar kabul edilecek bir durum değil bir kısım memur çıkıp bordrolarını yakıyor. Ama aynı zammı alan bir kısım memur ortada yok. Onlar aynı zammı almadılar mı geçim şartları aynı onlar neden karşı çıkmıyorlar.

Bugün işyerimize uğrayan bir arkadaşımız geçmişten bir örnek verdi. Halkına zulüm eden bir yöneticiden söz etti hepiniz bilirsiniz. Herkes bolluk içindeymiş bir zamanlar.. Çok mutlularmış. Her soruna karşı lakayt, keyifte sefa da imişler. Ne bir kitap okur nede yapılanları takip edermiş. Bu yönetici zamlar vermiş başlamışlar konuşmaya.. Olmaz bu zam gibi küçük serzenişler.. Bunu duyan yönetici daha çok zam yapmış. Daha da çok zam yapmış bu lakayt halk artık hiç konuşmaz duruma gelmiş biraz daha zam yapsa aç kalacaklarmış. Rahata o kadar alışmışlar ki yapılan zulmü görmek yerine aç kalacakları korkusu ile susmuşlar susturulmuşlar. Kendi yaptıkları emeklerini, becerilerini,  kendilerinin üreten olduğunu unutarak.. Baktığımız da güzel ülkemin güzel insanları da her konuda susturuldu. Ne savunacakları kaldı nede güvenecekleri dal kaldı. Hepsi birbirine benziyor.

 Son günlerde farkında mısınız? Bizler düşünmeyelim diye her gün ayrı bir gündemle kafamız karışıyor. Herkesin hassas olduğu konuların üzerine gidiyorlar. Bu birileri kimi dinsel hassasiyeti gündeme getiriyor kimi son günlerde artık çok duyduğunuz, sizleri de alıştırdıkları, basın özgürlüğünü yok ediyorlar.

Şu Emperyalizm bu kadar güçlü değil.. Siz sustukça bana bir şey olmaz dedikçe güçleniyor.  Bugün ona yarın sana olacak bunu görmek lazım artık. Onun için bir olmak, birlik olmak lazım. Hiç kimse aptal değil yaşatılanlar aynı.. ha bir gün önce, ha bir gün sonra aynı acıyı hepimiz çekeceğiz bunu artık görüp birleşmek gerek bu birleşmek haklar adına birleşmek, olmalı..Susmak çözüm değil bu süreç hep aynı işliyor…  Ona olan sana da olacak sende böyle anla anlat. Bir olmak güç olmaktır.  Birlik olmak doğru insanların kararıdır. Acının rengi hep aynıdır. Bizler duygusal kişiliğimizi kaybetmedik. Hatırlıyorum sizlerde hatırlayın, birinin canı yansa hepimizin canı yanardı. Bu güzel insani tavrımızı unuttuk mu? Tekrar hatırlayın, unutmayın… Unutmayalım.