Ağır borç yükü altında trasfer yasağı da bulunan ve bunalımlı günlerden geçen Eskişehirspor’da önemli gelişmeler yaşanıyor şu saatlerde.

Üç kez toplantı ertelenirken, halen kulübün “Divan” tarafından yönetildiğini herkes biliyor.

Ancak bu günlerde efsane taraftara yakışan işler yapılıyor Eskişehirde. Kimse ümidini kaybetmedi.

Önceki yazımda belirttiğim gibi yönetim kurulu varsın oluşmasın, bu kulübün gerçek sahibinin taraftar olduğunu bugün tekrar gördük.

Taraftarlar gün geliyor nöbette,gün geliyor kongrede...

Herkes görüyor ve takdir ediyor.İnanılmaz işler yapıyorlar ve başarıyorlar da.

“Başkanlık” nöbeti altında kulüp tesislerinde 24 saat eylem yapan o cefakar taraftarlar bugün Eskişehir’in yeşil gerdanlığı “porsuk” etrafında çok güzel ve anlamlı gösteriler yaptılar. Yaktıkları meşalelerle yeri göğü takımlarının forma rengi olan kırmızı siyah renge boyadılar.

Zor şartlar altında olduğunu bildiğimiz efsanenin,gösterilerini bir çok taraftar gözleri nemlenerek izledi.

Binlerce taraftar,ortak sevdaları olan Eskişehirsporun geleceği uğruna akın ettiler porsuk çayının etrafına.

Üzerlerine giydikleri formalarla bayram yerine çevirdiler bulundukları alanları.

Bando Esesin çaldığı marşlarla yeri göğü inleten efsane taraftarlar büyük bir sürprizle karşılaştı bugün.

Süper lig kulüplerinin peşinden koştuğu,gelen teklifleri elinin tersiyle geri çeviren kaptan Erkan Zengin yanına aldığı sekiz futbolcuyla taraftarın karşısına çıktı.

Coşkulu taraftarlar karşısında kısa bir konuşma yapan kaptan Erkan, önemli mesajlar verdi.

Bir cümlesi var ki paraya pula değer vermediğini gösteriyordu. ”Bugün  ben sizin huzurunuza hiç bir yöneticinin çağrısı ile gelmedim.Tamamen sizler ve çok sevdiğim Eskişehirspor için geldim” anlamına gelecek cümleler söyledi.

Perşembe günü yapılacak olağanüstü kongreden de bahseden Erkan Zengin: “Herhangi bir yönetim çıksın çıkmasın.Kulüp kayyuma kalsın kalmasın. Hiç önemli değil. Biz varız. Sizler varsınız.” derken heyecan ve coşkunun pik yaptığı anlar yaşandı.

Yıldız oyuncu Hürriyet Güçer’de benzer şeyler söyledi.

Eskişehirspor altyapısından yetişen ve başarılı bir sezon geçiren oyunculardan Dorukhan alanda yerini alırken Hasan Hüseyin’in olmaması dikkatlerden kaçmadı.

Efsane taraftarlar bu gösteri ile hem kendileri hem de oyuncularına büyük moral verirken şimdi gözler Perşembe günü yapılacak olağanüstü genel kurula çevrildi.

Hali hazırda yönetim konumunda bulunan “Divan” aldığı kararla sözleşmesi devam eden oyuncuları Pazar günü sezon açılışına davet etti.

Muhtemelen bu çağrıya karşılık veren Erkan Zengin başta olmak üzere sözleşmesi biten Hürriyet Güçer, Bilal Aziz ve Uğur İnceman’ın gelmeleri taraftarlar arasında büyük sevinç yarattı.

Aldığımız bilgiler Perşembe günü Eskişehirsporu yönetecek güçlü bir yönetim kurulunun oluştuğu yönünde.

Kimlerin bu yönetimde olduğu ise henüz açıklanmadı. Ancak hatırı sayılır iş adamlarının elini taşın altına koyduğu gelen haberler arasında.

Porsuk nehri kenarında gördüğümüz bu muhteşem manzaradan sonra iyi ki Eskişehirspor’un “Zengin” bir kaptanı var diyebiliyoruz.

Elbette arkasında güçlü bir taraftar desteğini hissederek...