İsmet İnönü’nün torunu, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’ye armağan edilen Eskişehir Kurtuluş Müzesi’ni gezdi. 
İnönü Zaferi’nin 96.  Yıl dönümü etkinlikleri için Eskişehir’e gelen İsmet İnönü’nün torunu ve Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Eskişehir Kurtuluş Müzesi’ni gezdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile müzeyi gezen Bilgehan “Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen çok başarılı projelere imza atıyor. Başarılı şehircilik çalışmaları tüm Türkiye’ye örnek oluyor” dedi.
Eskişehir’e her geldiğimde gururlanıyorum
İnönü Zaferinin 96. Yıl dönümünde Eskişehir’de ve Eskişehir Kurtuluş Müzesi’nde olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını ifade eden Bilgehan “Müzeyi gezerken gözlerim yaşardı. 2. İnönü Zaferi’nin 96. Yıl dönümünde bu büyük zaferi buradan daha iyi bir yerde kutlayamazdık. Sadece tarih açısından değil, müzecilik açısından da gerçekten çok önemli bir yer burası. Tarihinden kopan milletlerin tarih boyunca yok olduğunu görüyoruz, ülkemizdeki tüm vatandaşlarımız keşke bu müzeyi gezebilse, tarihimizin bu kadar gerçek ve duygusal canlandırıldığı bir başka müze yok. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve ekibini kutluyorum. İşte Eskişehir işte farkı ortada, Eskişehir’e her geldiğimde bir kez daha gururlanıyorum” dedi.