1. Mutlaka kişisel dosyalarınızı düzenli olarak bilgisayarınızdan harici bir yere (USB girişli harici taşınabilir diskler bu işlem için en iyi ve hızlı yöntem) yedekleyin.
  2. İşletim sisteminizin güncellemelerini günü gününe gerçekleştirin.
  3. Windows işletim sistemini anti-virüs programı olmadan kullanmak evinizin kapı ve pencerelerini her daim açık bırakmak anlamına gelir. Mutlaka bir anti-virüs programı kullanın ve bu programın da sürekli güncel olduğundan emin olun.”
  4. - Mutlaka güncel ve aktif bir güvenlik yazılımı kullanın.
    - Sistem yamalarını güncelleyin.
    - Tanımadığınız kişilerden gelen e-postalardaki ekleri açmayın. Ayrıca bildiğiniz ve güvendiğiniz birinden gelen e-posta içerisinde beklemediğiniz ve talep etmemiş olduğunuz bir ek varsa açmayın.
    - İşleri gereği sürekli farklı kişilerden e-posta alan iş arkadaşlarınızı uyarın.
    - Verilerinizi düzenli olarak yedekleyin. Bu, tehdidin bulaşması durumunda; verilerinizi geri yükleyebilmenizi sağlayacaktır.
    - Yedeklerinizi depoladığınız harici depolama aygıtlarını bilgisayarlara bağlı durumda bırakmayarak yedeklerinize de virüs bulaşma riskini ortadan kaldırın.
    - Sisteminizin, güvenlik açığını kapatmak için Windows Update üzerinden güncelleme alması gerekiyorsa, güncelleme yaptıktan sonra yeni bir yedek alın.