Bu sene ikincisi gerçekleşen ve kadınlara yönelik proglama atölyesi olan Django Girls,Django Girls Eskişehir Topluluğu tarafından, 29 Ekim Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirildi. Ayrıca etkinlik kapsamında 30 katılımcıya 13 mentör tarafından gün boyu web programcılığı eğitim verildi. Özellikle Üstün yetenekli çocukların katılımcı olarak kabul edilmesiyle etkinlik daha renkli bir hal aldı. Gün sonunda tüm katılımcılar birer kişisel bloga sahip olurken, programlama dünyasına giriş yaptıkları için çok mutlulardı.

 

Anadolu Üniversitesi öğrencileri olan Django Girls Eskişehir Etkinlik Organizatörleri Ege Orhan, Görkem Köseoğlu, Ebru Çelik, Ozan Şahin ve Bestenur Karadeniz “ Django Girls, 2014 yılında iki Polonyalı yazılımcı kadının Berlin’de başlattığı bir etkinlik, kadınları programlamaya teşvik etmek için tamamen gönüllüler tarafından yürütülen dünya çapında bir günlük yazılım atölyesi. Kısa sürede dünyanın çeşitli şehirlerine yayılmış. Hiçbir kar amacı gütmeyen bu etkinliğin tek amacı, kadınların yazılım alanında sayısını arttırmak. Biz de aynı duygularla yola çıkarak bu organizasyonun bir parçası olmaktan dolayı mutluyuz, gururluyuz, her şeyden öte çok heyecanlıyız”dediler

 

Yapılan eğitim ile kadınların yoğun bir program ve altyapıları sayesinde kendi web sitelerini tasarlayabildiklerine değinen Organizatörler, Django Girls eğitimleri sayesinde yazılım dünyasında geri planda kalmış ya da sadece sekretarya işlerinde çalışan kadınların yazılım dünyasında söz sahibi olmalarını istediklerine dikkat çektiler.

Editör: TE Bilişim