Odunpazarı

71 Evler Mahallesi’nde bulunan Aydın Arat Halk Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Eskişehir eski belediye başkanlarından Aydın Arat’ın adının verildiği Halk Merkezinin açılışına CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Demokrat Pati Odunpazarı İlçe Başkanı Hüseyin Özcan, Odunpazarı Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Aydın Arat’ın ailesi, Odunpazarı Belediyesi eski başkanlarından Ayhan Boyer, 71 Evler Mahallesi Muhtarı Emir Dişbudak ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN KURT: “HERKESİN HİZMETİNİN KARŞILIĞINI VERMEK ZORUNDAYIZ”

Açılışta konuşama yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Aydın Arat’a yakışır bir Halk Merkezi yapmak istediklerini söyledi. Başkan Kurt konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Eskişehir’e hizmet eden herkesi saygı ve minnet ile anıyorum. Biz demokrat olmak zorundayız. Herkesin hizmetinin karşılığını vermek zorundayız. Kendimizi hiçbir sınırla sınırlamıyoruz. Her kim Eskişehir’e bir çivi çakmış ise onun adını Eskişehir’in bir yerlerinde yaşaması gerektiğini düşünüyoruz. V hiçbir komplekse kapılmadan, Anavatan Partili Belediye Başkanının da, Doğruyol Partili Belediye Başkanının da, Cumhuriyet Halk Partili ya da SHP’li Belediye Başkanının da adını Eskişehir’in değişik mahallelerine vermekten korkmayız. Bu bizim insanlık, demokratlık borcumuzdur ve Eskişehirlilik borcumuzdur. Sayın Aydın Arat ile tanışmadım, onunla oturup sohbet etmedim, ama onun hizmetlerini inkar edemeyiz, inkar da ettirmeyiz. Dolayısıyla 71 Evler Mahallesi Eskişehir’in bundan sonra en çok gelişecek mahallesidir. Biz bu mahalledeki halk merkezine Aydın Arat adını verdik. Fonksiyonları olan bir merkez, Aydın Arat’a yaraşır bir merkez olsun istedik. Halkımız buraya her gelişinde, kapıdan girerken onun ismini görsün, selamlasın, dua etsin ve onun gibi hedefler koysun. Sonuçta da Eskişehirimizi daha yaşanılabilir bir kent haline getirme noktasında hepimiz birlikte olalım. Ben geldiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Halk Merkezimizin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”

AYFER ARAT: “AYNI FELSEFEYİ KAZIM KURT’TA DA GÖRÜYORUM”

Aydın Arat’ın eşi Ayfer Arat da konuşma yapan bir diğer isim oldu. Aydın Arat’ın 1994 yılında belediye başkanı olduğunda hedefinin Eskişehir’i büyükşehir yapmak olduğunu söyleyen Ayfer Arat, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Eserleri yaşıyor, eserleri sizlerin. Sizlerin katkıları olmasaydı bunlar olmazdı. Aydın, halkın gönlünde yaşıyor. Hizmet ederken bir şeye çok özen gösterirdi. Derdi ki; ‘bu şehrin hizmet edenleri, bu şehirde mutlaka yaşamalı. Önce şehir ona sahip çıkmalı.’ Zeytinoğlu Bulvarına, Zeytinoğlu’nun adını, kendisi değil ama ailesi gelmişti Hasan Polatkan Bulvarına Hasan Polatkan’ın ismini verdi. Bu tip hizmetleri vardı. Şimdi aynı felsefeyi Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’ta da görüyorum. Biraz önce konuşurken şehre hizmet eden herkes bir yerlere kazınmalı dediler. Çok teşekkür ediyorum. Çünkü Aydın’ın ismini buraya da kazıdınız. Size, belediye meclis üyelerinize evlatlarım, torunlarım hepimiz minnet borçluyuz. Çok teşekkür ediyorum.”     

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar,  Demokrat Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Hüseyin Özkan ve 71 Evler Mahalle Muhtarı Emir Dişbudak da açılışta konuşma yapan diğer isimler oldu. Açılış konuşmalarının ardından, 71 Evler Aydın Arat Halk Merkezi’nin açılışı yapıldı. Aydın Arat’ın eşi Ayfer Arat ve ailesi ile halk merkezini gezen Başkan Kurt, vatandaşlarla da sohbet edip, fotoğraf çektirdi. Başkan Kurt daha sonra Aydın Arat Halk Merkezi önünde Arat’ın ailesi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilişim