Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kentin değişik noktalarında bulunan parkları süsleyen gülleri hastalık ve zararlılara karşı periyodik olarak ilaçlıyor.

     İlkbaharla birlikte Eskişehir’in parklarını renkleriyle, kokularıyla vatandaşlar için huzur ve dinlenme alanlarına çeviren güller, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından koruma altına alındı.

      Bitkisel Üretim Şube Müdürlüğü, Eskişehir için seralarda çiçek ve ağaç yetiştirirken aynı zamanda onları şehir içinde bulundukları park ve yeşil alanlarda oluşan ve oluşabilecek hastalık ve zararlılara karşı koruyor. Ekipler belirli zamanlarda iyileştirici olarak, ilaçlama çalışmaları yapıyor.

      İlaçlama döneminde ilk olarak, 23 Şubat ile 24 Mart 2017 tarihlerinde 23:00-08:00 saatleri arasında bordo bulamacı ve yazlık yağ ile mevcut yeşil alanlarda, parklarda ve üretim fidanlıklarında yapılan çalışmalar başarıyla tamamlandı.

     Yeşil alanların ve parkların vazgeçilmez güzelleri güller, çalılar ve yapraklı ağaçlarda yıl boyunca periyodik olarak yapılan insektisit ve fungusit ilaçlaması Mayıs ayı boyunca yapılmaya devam edildiğini açıklayan Büyükşehir yetkilileri, ilaçlama çalışmalarının vatandaşlardan, kamu kurum ve kuruluşlarından gelen istek ve şikayetler de değerlendirilerek yapıldığını belirtiler.

Editör: TE Bilişim