Eskişehir Kent Kültür Eğitim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ESKENT) geleneksel iftar yemeklerinin 7’incisini gerçekleştirdi.

Odunpazarı meydanında düzenlenen geleneksel iftar yemeğine CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuzhan Özer, Eskişehir eski valisi Kadir Çalışıcı, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri, ESKENT üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar yemeği ardından bir konuşma yapan ESKENT Derneği Başkanı Gürol Yer, Kadir Gecesini kutlayarak başladığı sözlerini şöyle sürdürdü: “ Böyle nice cemiyetlerde ve gecelerde bir arada olmak nasip olur inşallah. Böylesine bereketli sofralarda bir araya gelmek nasip olur inşallah. Bu Halil İbrahim sofrasının kurulmasına ve katkı sağlayanlara sonsuz teşekkür ediyoruz. ESKENT derneği olarak bu sene yedincisini düzenlediğimiz iftarımız al bayrağın altında, Odunpazarı manevi havasında kuruldu. Bugün görüldüğü gibi bayrağımızın gölgesindeyiz. Binlerce insan burada gönül birliği yapıyor, onun mutluluğunu yaşıyoruz. Hepinize katılımınız ve katkılarınız için teşekkür ediyorum ve bayramınız mübarek olsun.”

Kadir Gecesi’ne denk gelen iftar yemeğine Alkaralar Kuyumculuk tarafından sponsorluk sağlanırken 2 bin kişiye iftar verildi. İftar yemeğinde vatandaşlar ise yemek kuyruğunda bekletilmedi. Vatandaşlara iftarlıkları gönüllü öğrenciler tarafından servis edildi.

(Haberin tüm fotoğraflarıa foto galeriden ulaşabilirsiniz)

Editör: TE Bilişim