Haber: Erdoğan Ekiner

A.Ü İletişim Bilimleri Basın-Yayın Bölümü mezunu gazeteci Baran Bakır, bir süre ulusal bir TV: kanalında çalıştı sonra da dergi editörlüğü yaptıktan sonra, gazeteciliği bırakıp iddaa-at yarışı bayisi açtı.

Eski gazeteci Baran, “İsteğim haberleri yapmam engellendi.. Kimi zaman paparazilik olarak nitelenen magazin muhabirliği yapmamı istediler, ayrıldım” dedi.. Baran’ın yaşadıkları yaygın basının sıkça yaşanan bir durumu da özetliyor.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDEN MEZUN

Ulusal bir TV kanalında kameramanlık, muhabirlik yapan, daha sonra ayrılıp dergi editörlüğü yapan Baran Bakır (35) Eskişehir’de bir iddia-at yarışı bayisi işletiyor. Reklam şirketinde çalışan Baran Bakır, “Çocukluğumdan beri, en büyük hayalim gazeteci olmaktı. Bu alanda eğitim aldım. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nden 2006 yılında mezun oldum. Gerçekleri, halkın sorunlarını yansıtmak istiyorum. Buna izin vermediler, ben de gazeteciliği bıraktım” dedi.

“PAPARAZİLİK YAPMAMI BİLE İSTEDİLER”

Çalıştığı televizyon kanalının yöneticilerinin, arkadaşlarının kameralarının bozulduğu ya da izinde oldukları zamanlarda kendisinden magazin muhabirliği yapmasını istediklerini de belirten Bakır, “Bazan arkadaşlarımın yerine benden paparazilik yapmamı da istediler. Kısa bir süre bunu da yaptım. Bülent Ersoy, Adnan Şenses v. çok sayıda ünlü kişi ile ilgili haberler yaptık. Yağmurun altında, ünlü bir kişinin gittiği mekanın, barın önünde beklediğim zamanlar oldu. Şu an ‘kendi işimin patronuyum’ diyemem, çünkü patronluğu sevmem. Şu an çalıştığım işte bağımsız hareket edebiliyorum. İşime karışan yok. En azından insanlarinsanlara yalan söylemek zorunda kalmıyorum” şeklinde konuştu.

Baran Bakır, evli ve biri ortaöğrenim gören iki çocuğu var.

Editör: TE Bilişim