Eskişehir Kuzey Eskişehir Karaçay- Balkar Derneği İftar yemeği verdi.

Dernek bahçesinde verilen yemeğe Odunpazarı Belediye Başkanı Avukat Kazım KURT ve çok sayıda davetli katıldı. Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan proğram Dernek başkanı Musa Korkmaz’ın konuşmasıyla devam etti. Başkan Korkmaz, dernek tarafından 2016-2017 eğitim öğretim yılında yirmi öğrenciye ayda 300 TL olmak suretiyle burs verdiklerini hatırlatarak,  “Burs verdiğimiz öğrencilerimizin tamamında hem sınıf geçmede hem okul bitirmede başarılı olduklarını gördük bundan dolayı kıvançlıyız. Eğitim bursu için katkı yapanlara öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi de başarılarından dolayı kutluyorum. Eğitim burs ücretlerine katkıda bulunanların yaz aylarında da katkılarının devam etmesini diliyoruz. 2017-2018 eğitim öğretim yılında burs verdiğimiz öğrenci sayısını biraz daha artırmak istiyoruz” dedi.

Daha önce üç tane bina aldık hedefteki son bina dördüncü bina olduğunu belirten Korkmaz, “ Dördüncü binanın alımıyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Biliyoruz sizleri de bu konuda çok yorduk ama bu son bir adım ve bu binayı son adımla, son bir hamleyle borcunu tamamlamamız gerekiyor. Pazarlığını bitirip yardım toplamaya başladığımız günden beri üçte birini toplamış bulunmaktayız. Buda görünüyor ki bu binanın alımında biraz zorlanacağız. Son bir adımla sizlerin de gayretinizle bunu da tamamlamak istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Korkmaz, 01 Temmuz Cumartesi günü Şehr-i Derya Parkında 22. Geleneksel Nartlanı Toy Künü festivalini gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim