Eskişehir Valiliğinin düzenlediği program kapsamında şehit ve gazi aileleri yemekte buluştu. 
15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde şehitler ve gaziler unutulmuyor. Bu kapsamda Eskişehir Valiliği tarafından bir otelde tertip edilen yemekte, şehit ve gazi aileleri buluştu. 15 Temmuz darbe girişimine ait videoların gösterilmesiyle başlayan programda, ardından yemekler yenildi, dualar edildi. Masaları tek tek gezerek şehit ve gazi aileleri ile ilgilenen Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, programın sonunda bir de konuşma yaptı. Vali Çakacak, "Biliyorsunuz yarın 15 Temmuz’un; bin yıldır yaşadığımız Anadolu’da maruz kaldığımız en büyük, en sinsi ve en kanlı darbe girişiminin birinci yıl dönümü. ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinliklerimiz yarın gece, halkımızın Vilayet Meydanı’nda tutacağı ‘Demokrasi Nöbeti’nin ardından sona erecek. İnşallah yarın gece bizlerde darbelere, vesayetlere karşı olan; demokrasiden, milli birlik ve beraberlikten yana olan milyonlarca vatandaşımız gibi, elimizdeki ay yıldızlı bayraklarımızla meydanlardaki yerimizi alacağız ve dosta - düşmana bu ülkenin, bu milletin ne kadar birlik ve beraberlik içinde olduğunu, ne kadar büyük millet olduğunu bir kez daha göstereceğiz. Hain darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi, şehadet şerefine erişen 250 şehidimizi rahmetle anıp, gazilerimizin ve milyonlarca vatandaşımızın yazdığı Diriliş Destanı’nı yeniden hatırlayacağız. Bu vesileyle bir kez daha bu mukeddes toprakları bizlere vatan yapan; vatanımız, bayrağımız, mukaddesatımız için kanlarını akıtan, canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum" dedi.

"Devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik, edeceğiz"
Mehmetçiğin zor şartlarda görev yaptığını kaydeden Vali Çakacak, şehit ve gazi ailelerinin her zaman yanlarında olacaklarını söyledi. Geçmişten verdiği örneklerle konuşmasını sürdüren Vali Özdemir Çakacak, "Yağmur, kar, kış, sıcak, soğuk demeden bu ülkenin, bu topakların vatan olması için canlarıyla, kanlarıyla mücadele eden gazilerimizden ahirete irtihal edenlere Allah’tan rahmet, yaşayanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Şehit ailelerimize, tüm gazilerimize gazi ailelerine hassaten minnettarlığımı belirtmek istiyorum. Sizler bizim için çok kıymetlisiniz. Sizlerin yeri başımızın üzeri ve kalbimizin baş köşesidir. Sizlerin çocukları veya eşleri bu toprakları kanlarıyla sulayarak bizlere vatan yaptılar, sizleri ve bu vatanı da bizlere emanet bıraktılar. Bizler de kamu yöneticileri olarak, şehitlerimizin o manevi mirasına ve onların bize emaneti olan şehit yakınlarımıza, gazilerimize ve gazi yakınlarımıza her zaman devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik, edeceğiz. Her zaman sizlerin yanında oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"Biz tarihte 16 büyük devlet kurmuş, hür ve bağımsız yaşamış bir milletiz"
Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapan Vali Çakacak, "Çünkü bu ülkede bugün bağımsız olarak yaşıyorsak, bayrağımız gönderde nazlı nazlı dalgalanıyorsa, bugün huzur ve güven içerisinde bu yemek programını gerçekleştirip günlük hayatımıza devam edebiliyorsak, bu en önce şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesindedir. Onların fedakarlıkları, onları hakları hiçbir şeyle ödenmez. Türk Milleti olarak vatan sevgisini her şeyin üstünde tutan bir milletiz. Hepimiz bu mukaddes topraklarda özgür, bağımsız ve müreffeh olarak yaşamanın bir bedeli olduğunu elbette ki biliyoruz. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda atalarımızın kanları ile ödediği sayesindedir ki, bugün bağımsız bir millet olarak yaşıyoruz.
Dost, düşman, herkes şunu bilmelidir ki, millet olarak istiklalimiz, istikbalimiz, mukaddesatımız ve çocuklarımızın aydınlık yarınlar için eğer bugün de bir bedel ödememiz lazım gelirse, o bedeli ödemekten hiçbirimiz asla çekinmeyiz. Bir yıl önce tankın, savaş uçağının, helikopterin, makineli silahların karşısında bunu fazlasıyla ispat etmiştir bu aziz millet. Güzel ülkemiz birlik, beraberlik, kardeşlik üzerine kuruldu. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi hiçbir güç bozamaz. Bizler farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp, birlik ve beraberlik içinde kenetlendiğimizde hiçbir güç bu yüce milletin başını eğemez. Biz tarihte 16 büyük devlet kurmuş, hür ve bağımsız yaşamış bir milletiz. Atalarımız bu toprakları vatan yapmak için büyük bir bedel ödedi, her toprak parçası vatan olmaz. Şairin dediği gibi, ‘Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak; eğer uğruna ölen varsa vatandır.’ İşte bizlere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. Kahraman gazilerimize sağlık diliyorum" dedi.
Öte yandan yemeğe Eskişehir AK Parti Milletvekili Harun Karacan, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Utku Çakırözer, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, Eskişehir Emniyet Müdürü Engin Dinç, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve askeri erkan katıldı.
(MSY-ÖZ-Y)

Editör: TE Bilişim