Haber: Ramazan Çaylak

Odunpazarı Belediyesi   Selami Vardar Parkı’nı 75. Yıl Mahallesi’nde geniş katılımlı törenle açtı. Parkta Türkiye’nin ilk ücretsiz halı sahası da başkan Kurt tarafından kullanıma açıldı.

Eskişehir’in önceki belediye başkanlarından olan Selami Vardar’ın isminin verildiği Halk Merkezi ve Parkı CHP Milletvekili Gaye Usluer, CHP İl Başkanı Sinan Özkar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan rahmetli Selami Vardar’ın oğlu Cihat Vardar, Mihalıççıklılar Derneği Başkanı Nurettin Kaba, çok sayıda mahalle sakini ile görevlilerin katıldığı törenle açıldı.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Kazım Kurt, 75.Yıl Mahallesi’nde daha önce Jandarma karakolu olarak kullanılan binanın yerine kurulan Selami Vardar Halk Merkezi ve parkı hakkında şunları söyledi: “75. Yıl Mahallesinin kurucusu sevgili belediye başkanımız Selami Vardar için bir tesis yapalım. Onu unutturmayalım istedik. Pek çok amaca yönelik alan burası. Adı üzerinde halk merkezi. Açık spor alanları, kapalı spor alanları yaptık mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını gidersin, burada otursunlar, dinlenebilsinler istedik. Ayrıca belki Eskişehir’de ilk defa yine mahalle sakinlerinin isteği üzerine fırın yaptık. Kara fırın yaptık,  burada ekmek pişirin, pide pişirin ne yapacaksanız onu yapın istedik.

Şunu arzuluyorum,75. Yıl Mahallesi sakinleri burayı gerçekten bir halk evi gibi kullansın. Her türlü ihtiyacınızı burada giderin. Gerekiyorsa kadınlar günlerini burada yapsın. Biz buna hazırız, biz bunu istiyoruz, destekliyoruz ve tesislerimizi de iyi kullansınlar. Hor kullanmasınlar. Türkiye’de ilk defa ücretsiz bir halı saha yapıldı. 75. Yıl Mahallesinde bunu gençlerimiz iyi kullansın. Ve buradaki kurallara uysunlar. Kurallara uydukları takdirde burası uzun ömürlü olur, çok daha fazla kişinin ihtiyacını gidermeye yararı olur. İnşallah hep birlikte burayı düzgün kullanırız. Selami Vardar sağ olsaydı, yaptığı işin herkese yararlı olmasını isterdi. Uzun vadeli bir yatırım isterdi. 5.Yıl Mahallesi sakinleri de onun adına yaraşır şekilde burayı değerlendireceğini umuyorum.”

Daha sonra Yenikent Mahallesi Kent Konseyi üyelerinin hazırladığı oratoryo gösteri ve Zeybek gösterilerinin ardından Halk Merkezi gezildi. Park girişinde kurdele kesilerek Selami Vardar Halk Merkezi ve Parkı kullanıma açıldı. Ardından Türkiye’nin ilk ücretsiz halı sahasında ilk topa Başkan Kazım Kurt vurarak halı sahayı kullanıma açtı.

Editör: TE Bilişim