Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu üyeleri, sokak hayvanları için ortak çalışmalarda bulunmak ve toplumu hayvan sevgisinde daha duyarlı hale getirmek için Eskişehir İl Müftülüğünü ziyaret ederek destek istedi.

Geçen ocak ayında Eskişehir’de göreve başlayan İl Müftüsü Bekir Gerek ile görüşen grup üyeleri, kendisi ile hem tanışmak hem de sokakta yaşayan sahipsiz canlar adına yapılabilecek çalışmaları görüşmek üzere bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Ece Bilgin “Dinimiz yeryüzündeki tüm canlılara merhamet edilmesi gerektiğini söylemektedir. Sizden ricamız camilerimizde verilen vaazlarda hayvan sevgisini, dinimizdeki yerini, onlara merhamet etmemiz gerektiğini ve kapı önlerine onlar için bir kap su ve yemek koymamız gerektiğinin anlatılmasıdır “dedi.

 İl Müftüsü Gerek ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Kent Konseyi’nin başarılı çalışmalarını ilgiyle takip ediyorum. Hayvanlarımız konusunda da önemli çalışmalarınız var. Gördüğüm kadarıyla Eskişehir hayvan hakları konusunda çok duyarlı bir şehir. Yaradanına inanan her kişinin, yaratılan her canlıyı sevip, saygı göstermesi gerekir. Biz elimizden geldiğince bunları halkımıza anlatıyoruz. Anlatmaya devam edeceğiz ” şeklinde konuştu.

Bilgin konuya karşı gösterdiği hassasiyet ve duyarlılık için Müftü Gerek’e teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim