Anlatma sevgimizi. Konuşma aşktan yana. Zorlama, zorlanma. Giderim umutlanma. Bunlar hep senden yana. Çok konuşalım hep konuşalım dünyadan yana, tanrıdan yana. Ama sakın anlatma seni nasıl sevdiğimi. Saklı kalsın, canlandırma. Bunlar hep senden bana. Hiç gülme ama ağlama. Soğuk olma, asla fazla yakınlaşma. Çok kurallı denklemler kur bana sevgiden yana.

Çok konuşuyorum, hep konuşuyorum dünyadan, tanrıdan yana. Mesafeler koyuyorum uzak ama yakın. Hiç gülmüyor ve ağlamıyorum. Anlatmıyorum aşkımın yangınlarını. Canlandırmıyorum sevdamı. Arkadaşım gibi dostum gibi. Hayatımın bir yanı gibi anlatıyorum her şeyi (Yetmiyor, yetinilmiyor).Duymuyorsun benden sevdamı. O deli, o hırçın yangınlarda büyüttüğüm aşkımı. Olmuyor işte… Sende biliyorsun beni suçlamanın daha kolay olduğunu.

Bir oyuna başladık sonu gelmeyen. Sen kaçan ben kovalayan. Kaçıyorsun son hız, gidiyorsun. Tozu dumana katıyorsun. Yenilmemek için koşuyorsun. Kovalayan ben, kaçan sen. Gitmek zannettiğin her adım bana getiriyor. Söylenmeyen her söz içinde büyüyor. Gözlerin gözlerimi arıyor.

Aşkın büyüsü yoruyor seni. Aşkın büyüsü koruyor geleceği. Söyletmediğin her söz sessiz çığlıklarla büyüyor. Duymak istemediğin her ses şarkıya dönüyor. Kulaklarında çınlıyor. Duymak istiyorsun her melodiyi. Anlamak istiyorsun her cümleyi. Bana yasak, sana yasak her ifadeyi. Söylenmeyenler kızdırıyor seni. Ruhun acıyor ve yoruluyorsun. Duruyor bakıyorsun gözlerime.

Zaten senin olan gözlerimde arıyorsun. Bildiğin aşk namelerini istiyorsun. Yasaklarla sarmaladığın her cümleyi… Açamıyorum aniden. Öyle sarıp sarmalıyorum ki, parçalayamıyorum bile. Yırtıyorum sevgi ifadelerinin ucunu gösteriyorum ansızın. Öylece kalıyorsun. Donuyorsun yeniden, gördüklerin içini acıtıyor. Görmediklerin korkutuyor. Yasaklara sığınıyorsun. Söylemediklerim, söylediklerim kızdırıyor. Sen istiyorsun ama bana hiç vermiyorsun

 

Anlatan ben,  anlayan sen.  Yanan ben, yakan sen. Söyleyen ben, söyleten sen. Arayan ben, aranan sen. Yüzyıllık sevdada bekleyen ben, bekleten sen… Sonsuz aşkı yaşayan ben, yaşatan sen. Dengeyi bozan ben, kuran sen. Sevdamı haykıran ben duymayınca kızan sen.

 

Yüzyıl ağladım. Yüzyıl bekledim. Yüzyıl aşkımı söyledim. Yüzyıl daha söylerim sen dinle yeter.

 

 

                                                                                          NURAY HAROZ BOLAK