Unutacaksın. Zaman içinde bir anı olacak yaşadıklarımız. Gözlerimi, yüzümü, ellerimi, seni nasıl sevdiğimi unutacaksın. Bu başedilmez acıları gömeceksin zamanın derinliklerine. Büyüyeceksin, büyüteceksin ruhunu.
Zaman sisler ardında bırakacak yaşanmışlıkları. Unutmam dediğin her şey gibi unutacaksın. Anlamsız gelecek yaşananlar seni neden sevdiğimi anlamayacaksın. Anlamsız gelen her duygu gibi çıkaracaksın hayatından bu sevgiyi. Çok gerilere saklayacaksın, hafızanın derinlerine. Anlatacaksın bir zamanlar diye sevdiklerine. Beni tanımayan, anlamayan ve anlayamayacak kişilere. Bir aşk masalı gibi, sanki sen yaşamamışsın gibi… Bazen gurur olacak bir kadının seni bunca sevmesi. Nasıl sevildiğini anlatacaksın.
Çok sevilen ve sevildiğini bilen herkes gibi acımasız olacaksın anlatırken. Benim gibi, senin gibi. Zafer kazanmış komutanlar gibi güleceksin belki. Zaman yok saydıracak beni, yeni zaferler avutacak seni.
Verdiğin sözleri unutacaksın bir bir. Anlamsız gelecek zaman ötesi aşklar. Seni neden sevdiğimi hiç anlamayacaksın. Unutacaksın tek tek konuşmaları acıları. Sisler arasında bir hayal olacak yaşananlar. Anlam veremediğin bir sır olarak kalacak yüzyıllar.
Kardelen kokulum sen unut beni. Anlat tanımadığım insanlara bu yaşananları. İçinde bir yerlerde hep bileceksin gerçekleri. Zamanın yorduğu yüzyıllık sevda büyüsünü koruyacak. Ben anlatılan ama anlaşılmayan bir sevdada yaşayacağım sonsuza kadar.
Anlamayacaksın seni neden sevdiğimi, şimdi anlamadığın gibi…
                                                                                    NURAY HAROZ BOLAK