Son dönemde yaşanan ekonomik kriz ile ilgili açıklama yapan SES yönetimi, “Kayıplarımız acilen karşılanmalı” dedi.

SES Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu adına basın açıklaması yapan İclal Akgün, "TÜİK tarafından 3 Ekim’de açıklanan rakamlara göre aylık enflasyon yüzde 6.30, yıllık enflasyon ise yüzde 24.52 olarak gerçekleşmiştir. Ama asgari ücretliler, işçiler, kamu emekçileri, emekliler için bu rakamlarda ‘sürpriz’ bir durum yoktur. Çünkü çarşıda, pazarda, mutfakta yaşadığımız yangının TÜİK’in resmi enflasyon rakamlarının çok daha üzerinde olduğunu bu ülkede çocuklar dahi bilmektedir. Yıllık zamlar bir tarafa son bir ay içersinde yaşadığımız zamlar bile hayat pahalılığının ne kadar arttığını göstermektedir. Sene başında maaşı 3 bin 250 TL olan bir kamu emekçisi, dolar kurundaki artıştan kaynaklı olarak 9 aylık dönem içinde 2 maaş kayıp yaşamıştır” diye konuştu.

“SES olarak acil taleplerimizin karşılanmasını istiyoruz” diyen Akgün, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yaşadığımız kayıpların telafi edilmesini, maaşlarımızda Ocak ayı beklenmeden, hemen şimdi yaşanan gerçek enflasyon temel alınarak artış yapılmasını, elektrik, doğalgaz, akaryakıt, ekmek gibi temel ihtiyaç mallarına yapılan zamların geri alınmasını, zam yapılmamasını, kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırmayı hedefleyen saldırılara son verilmesini, kamu emekçilerinin temel sorunlarının çözülmesi için bütçe döneminden önce gerçek bir toplu sözleşme yapılmasını istiyoruz.”

Akgün ayrıca tüm sağlık emekçilerini, 20 ekim Cumartesi günü saat 14.00’te Yenikent halk pazarında Eskişehir Demokrasi Ve Dayanışma Platformunun yapacağı basın açıklamasına davet etti.