“ Kredi kartı aidatına son, dosya masrafına son" adı altında yeni bir dolandırıcılık türümüz oldu…

Bankaların biz kredi çekerken aldıkları masraf kalemleri, kredi kartı aidatları ve hesap işletim ücretlerini geri alabileceğimizi söyleyen mesaj ve telefonlar alıyoruz.

Tüketicinin bizzat, hakem heyetine başvurarak yapabileceği işlemler için bizden ücret talep ediliyor. Bu ücreti ödediğimizde birikmiş masraflarımızı kolayca alabiliriz düşüncesi ile kişilerin istediği ücreti yatırıyoruz. Buna karşı bize tüketici hakem heyetlerinde hali hazırda bulunan dilekçe örneklerinden başka bir şey verilmiyor. Bazen bu dahi verilmiyor… Böylece haksız kazanç elde etmiş oluyorlar.

Masraflarınızı geri alıyoruz, aidatlarınızı geri alıyoruz şeklinde çekilen mesajlara kulak asmayalım. Bu kişilere kimlik bilgilerimizi, banka dekontlarımızı ya da şahsi evraklarımızı göndermeyelim, para ödemeyelim.

Tüketici hakem heyetlerine başvuru ücretsizdir. Formlar hazır olarak Tüketici Hakem heyetlerinde verilmekte ve doldurmamız için görevliler tarafından yardımcı olunmaktadır. Başvurular hakkında tüketici derneklerinden de ücretsiz yardım alabilirsiniz. Bize mesajla ya da telefon ile ulaşan çoğu zaman ısrarcı olan kişilerle bilgilerimizi paylaşmayalım, bunlara herhangi bir ücret ödemeyelim. Televizyon radyo ya da internet reklamlarındaki numaraları aramamıza bu insanlara ücret ödememize hiç gerek yok. Tüketici hakem heyetlerine şahsi başvurumuz yetiyor.

Telefonun ucundaki bir sese az veya çok herhangi bir meblağ ödemememiz, kredi kartı bilgilerimiz vermemiz gerektiğini bilmeli bu bilgiyi de tanıdığımız her ortamda paylaşmalı, herkese anlatmalıyız. Dolandırıcılar her gün yeni yöntemler keşfediyorlar…

 

www.tukdes.org| [email protected]

 

Av. Pınar TURHANOĞLU GÜCÜYENER