Adalet ve Kalkınma Partisi geçmişte kalan iki yerel seçimde sert üslubu ile dikkat çekmişti. Murat Mercan’ın önderliğinde seçime çok yakın yapılan yürüyüşler, siyah çelenkler, belediye şirketlerine yapılan baskınlar, sobalarda yakılan evrakların televizyonlara pas edilmesi, siyah poşetten çıkan belediye şirketlerinin faturaları daha neler neler… Bu tavırlar Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ekmeğine yağ sürmüştü. Vatandaş belediyede  usulsüzlüğün seçim zamanı çıkartılmasını oyunun bir parçası olarak gördü.

Mercan’ın yerine gelen Nabi Avcı politikayı yumuşattı. Savaş baltalarını gömdü. Belediyeye yapılan operasyonda Ak Parti sessiz kaldı. Biliyorlar ki olayın üzerine gidilse ters tepecekti. Son bir haftada CHP AK Parti’ye AKİM üzerinden yükleniyor. AK Parti burada da ılıman bir siyaset sergiliyor. Pazar gün yapılan İl Danışma Meclisin’de İl Başkanı Süleyman Reyhan, “CHP çamur atarak ders verecekmiş. Tembel öğrenci nasıl ders verebilir. Millete yaslanarak siyaset yaptık. Sataşmalara aynı hırçınlıkla cevap vermeyiz. Sabrederek milletin nezninde yıldız gibi parlamaya devam edeceğiz”derken, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise, “Bu şehir bir kavga şehri olmaz. Bu şehir Yunus Emre’nin şehri. Biz bu şehirde ne kavga ederiz, ne de bir kavga meydanına dönüşmesine müsaade ederiz. Biz kavga edeceğiz, kavga adamıyız diyorlarsa onlarında bizlere ihtiyacı yok. Erotik shop.Diliyorlarsa kendi aralarında akşamdan sabaha kadar kavga edebilirler”diyerek CHP’nin çekmek istediği savaşa girmeyecekleri mesajını verdi.

Bekleyip göreceğiz. Ancak harareti bu kadar yüksek seçim atmosferinde savaş baltaları gömülü kalır mı? Bence hayır. Herşeyi zaman gösterecek.