Bir gazeteci son yazdığım yazıya cevap vermiş. Kelime kelime okudum, yazımın bir cümlesine takılmış kalmış, “Fikirden, izandan yoksun” bir cevap vermiş O gazeteci.

Yazımın içeriği o gazeteci ya da gazetesiyle ilgili değildi. Çok alınganlık göstermiş. Sadece “Gezide diğer dikkat çeken konu ise, gazetesinde Ataç aleyhine daha fazla haber yayınlayan İki Eylül Gazetesi kurmayları ile Ataç’ın sıkı fıkı olmasıydı” cümlesini kullandım.

O gazeteci cevap yazısında ise “Son 6 ayın haberlerini şöyle bir taradım, Tepebaşı Belediyesi’nin icraatlarını ya da yapmadıklarını eleştirdiğimiz her habere karşılık, Odunpazarı Belediyesi’ni eleştiren 3 haber yayımlamışız” diyor.

Ne garip değil mi?

Ben köşemde Odunpazarı’na hiç değinmedim, ama işte “Dervişin fikri neyse zikri odur” hesabı, kendisi böyle bir karşılaştırmaya gerek duymuş. Diğer belediye ile karşılaştırma yaparak, sonra kendi kendine çıkardığın istatistikle vicdanını mı rahatlatıyorsun?

Son derece bilimsel araştırmanda demek Tepebaşı’nın her haberine karşılık Odunpazarı’na 3 eleştiri haberi buldun, gerçekten merak ediyorum, bu haberleri, okumak için sabırsızlanıyorum. Daha iyi tarama yapmanı öneririm. Ataç aleyhinde üst üste yaptığınız haberleri ben henüz unutmadım. Maalesef her şeyi çabuk unutuyoruz, dün yerle yeksan edilenleri bugün göklere çıkarabiliyoruz.  

Kendini akıllı zannederek, böyle bir cevap veriyor gazeteci ağabeyim…  

Ayrıca köşeyi okuyucularımıza 16.39’da servis etmişim. Komik olmayalım lütfen. Bu istatistiği çıkartabilmen için en az bir hafta geceli gündüzlü çalışman gerekiyor.

Zahmet etmişsin sayın gazeteci arşivleri karıştırmakla…

Bu istatistiğe CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ni de katmanı isterdim. Ne de olsa 3 belediyemiz var. Onu da merak ettim acaba Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdiğin her habere karşı kaç tane Odunpazarı’nı eleştiren haber yaptın? Gerçekten çok iyi bir gazetecisin, herkese eşit mesafedesin, bir belediyeyi eleştirirken adaletli davranıp 3 kere de diğerini eleştiriyorsun. Etik gazeteciliği de en iyi sen biliyorsun. Gazetecilik mesleğine başladığından beri çizginden hiç sapmadın. Seni kutluyorum, hakkını veriyorsun işinin. İşte başarının sırrı bu, çok akıllısın, bravo.

Şimdi şu sorunun cevabını da rica ediyorum senden sayın gazeteci. Şu an çalıştığın gazeteden önce yönetici olarak çalıştığın gazetede Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen aleyhinde kaç haber yayınlanmasına izin verdin ve kaç köşe yazısı yazdın? Şu an çalıştığın gazetende kaç haber kaç köşe yazdın. Zahmet olacak ama (Senin çok da zamanını almayacaktır, o arşivleri de 1 günde tarayıverirsin) onu da bir araştırmanı rica edeceğim.

Çıkan sonucu paylaşırsan birkaç sorum olacak.

Ha şunu da söyleyeyim arşiv taramasını birlikte yapmayı öneriyorum.

Çıkacak sonuca hazır mısın?

Aklıma gelmişken söyleyeyim; Borabey Göleti’ndeki ağır eleştirinizin nedenlerini de masaya yatırmak istiyorum, o konuya daha sonra geniş yer verelim, konuşacak çok şey var.

Aslında cevap Hakkı’mı kullanmayacaktım, ama Hakkı’mı seviyorum, sevgilerle…