Büyükşehir Belediyesi’nin 6 ayrı davasından ilki 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Sanıklar iddianamede eksikler olduğunu ileri sürerek duruşmaya katılmadı. Hal böyle olunca duruşma sakin geçti. Yaklaşık bir saat sürdü.  Sakarya Gazetesi herhalde sanıkların katılacağını da düşünerek duruşmayı çizmesi için karikatürist dahi göndermiş. Mahkeme başkanı yaptığı espriler ile salonu yumuşattı. İkinci duruşma tarihi belirlenirken Ramazan’a denk geleceğini öğrenen mahkeme başkanı, “Ramazan’da çok gergin olurum”

 Demesi gülüşmelere neden oldu. Duruşmayla ilgili Büyükşehir avukatlarının günlerdir kampta olduğu   hatta şehir dışından İzmir ve Ankara baro başkanlarının  da fikirlerinin alındığı biliniyor. Bu duruşmada beklenmedik bir hamle yaptılar.

AK Parti grubu bu hamleyi beklemiyordu. Sanık avukatları suçtan zarar gören olarak görünen Akif Çizmelioğlu, Zihni Çalışkan, Tuncer Köküer, Pınar Turhanoğlu, Salih Koca’nın suçtan zarar görmediklerini ileri sürerek duruşmaya müdahil olarak katılamayacaklarını aksi halde tüm Eskişehir’in duruşmaya müdahil olarak katılması gerekebileceğini söylemeleri büyük hamle olarak görülüyor. Mahkeme heyeti bu hamle üzerine zaman kazanmak adına suçtan zarar görenlerin belediyede meclis üyesi olup olmadıklarının sorulmasına karar verdi. Bir sonraki duruşmada suçtan zarar gören olarak görünen kişilerin müdahil olamazlar yönünde karar çıkarsa mahkemenin seyri değişe bilir. Suçtan zarar gören olarak görünen Ak Parti grubu duruşmalara katılamayacaklar. Bu da mahkemenin tek taraflı görülmesi anlamına gelecek. Ak partililer daha çok şey bildiklerini iddia ediyorlardı en azındna bunları anlatamayacak.

Kısacası bu davalarla ilgili uzun bir süre bizi bekliyor olacak.