DAMDAN DÜŞEN
Pınar mı söylemiş? Evet, evet. İhtiyacınızdan fazlasını almayın mı demiş? Liste mi yapacakmışız? Dolabına bakalım. Etiketli kıyafetler duruyordur…
Bayram sabahı kahvaltımızın eğlencesi bendim. Gazetedeki açıklamam elden ele dolaştı. Kendimi sonuna kadar savundum ama. Tamam, çok alışveriş yaptım, gereksiz alışveriş yaptım. Ama bunlar geçmişte kaldı. Zaten damdan düşene soracaksın…
Çok şey öğrendim ama. Deneyerek öğrendim. Bilinçli tüketici oldum. 
Şöyle başlıyoruz …
Alacağımız ürünü ya da hizmeti internette araştırıyoruz. Şehrimizde bulunan kendi mağazasından da alacak olsak ürünü Google’da aratıyoruz. 
Bir ürünün en ucuza nerede satıldığını gösteren siteler var. Sadece bu işe yarıyorlar fiyat karşılaştırması yapıyorsunuz.  Beyaz eşya başta olmak üzere pek çok ürünün en ucuzunu bu şekilde bulmak mümkün. Bir ürünün aslında hangi fiyatlara satılabildiğini gördüğümüzde pazarlık gücümüz de artıyor. 
Eğer ürünün en ucuzunu mağazasında buldu ve alıyor isek sıkıntı yok. Garanti belgesi, fişi, faturası ile birlikte satın alıyoruz.
Eğer ürün internette bizim mağazadan alabileceğimizin beşte biri fiyatına satılıyorsa, internetten alışverişe öcü gözüyle bakıp kazıklanmanın âlemi yok. Dikkat göstererek internetten de rahatlıkla alışveriş yapabiliriz. 
Alacağımız ürüne ait markanın kendi sitesi varsa, buradan alışveriş etmek güvenli. Kredi kartımıza ait tüm bilgileri vermek istemiyorsak sanal kart kullanabiliriz. 
Ürünü arattığımızda farklı sitelerde indirimli olarak bulmamız da mümkün. İlk kez alışveriş yapacağımız bir site ise kapıda ödeme seçeneğini seçmek en mantıklısı.
Ürün geldiğinde ise kargo görevlisinin yanında açarak kontrol ediyoruz. Mağazadan aldığımız bir ürünü dahi açtırarak eksik ya da kırık olup olmadığını, satıcının yanında kontrol etmeliyiz. Ürün hasarlı ya da faturada belirtilenden eksik gelirse kargo görevlisinden tutanak tutmasını istiyoruz. Ve ürünü teslim almadan iade ediyoruz.
Başlangıç için bu kadar, hepsi bir çırpıda anlatılmıyor…
www.tukdes.org | [email protected]
Av. Pınar TURHANOĞLU GÜCÜYENER