Yaklaşık iki ay önce başlayan seçim çalışmaları kapsamında Büyükşehir, İl ve ilçe ile beldelerde aday adaylarının belirlenmesinde  yöntem tespiti amacıyla her ilin il başkanı, o ilin denetmeni ve gönülle milletvekili Parti Meclisi üyelerinin katılımıyla toplantılar gerçekleştirildi.

Eskişehir heyetinin CHP MYK üyeleri ile görüşmeleri yarın (4 Eylül Çarşamba) gerçekleşecek.

CHP MYK üyeleri ilk olarak, milletvekili çıkarılamayan illerle gerçekleştirilen toplamda 63 başkanıyla görüştü. Bu toplantılar kapsamında son olarak büyükşehirlerin yer aldığı 18 ilin il başkanı ile görüşülecek.

CHP Genel Merkez Yürütme Kurulu üyeleri yarın(4 Eylül Çarşamba) Eskişehir heyetinin hazırladığı raporu görüşecek. Toplantıda CHP Eskişehir Milletvekilleri Kazım Kurt, Süheyl Batum, Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer ve İl Başkanı Nihat Cuhadar’ın görüşlerini iletmesi bekleniyor.  

CHP MYK'da Eskişehir'in belediye başkan adayları görüşülecek. Bu konuda Gaye Usluer, milletvekilleri Kazım Kurt Süheyl Batum ve il başkanı Nihat Çuhadar ile rapor istendi.

Gelen bilgiye göre Milletvekili Kazım Kurt ve Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer bugün Osmangazi Üniversitesi Villa Park'ta rapor üzerine görüştükleri öne sürüldü. Görüşmede ortak bir adayı destekleme görüşü ağırlık bastığı öğrenildi. Odunpazarı'nda Erdal Caferoğlu üzerinde durulduğu öne sürüldü.

İl yönetiminin ise Erman Gölet üzerinde bir rapor hazırladığı ifade ediliyor.

8 Eylül Pazar günü yapılacak PM toplantısına kadar tamamlanacak görüşmelerde, Ankara, İzmir, İstanbul sona bırakıldı. Bu illerde de aday saptama yönteminin belirleneceği toplantıların ardından gözler PM’de olacak.