AK Parti Eskişehir örgütü, Tepebaşı ve Odunpazarı  ilçe başkanlarının belirlenmesi için yaptığı ‘temayül yoklaması’ yaptı.

Yani, belirlenen yönetici, mahalle temsilcileri, teşkilat başkanları, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri  üç isim yazdı pusulalara…

Bilirsiniz sistem partilerinde, seçim önceleri, parti yöneticilerinin belirlenmesi, belediye başkanları ve milletvekilli belirlenmesi konusunda anketler, yoklamalar yaparlar…

Genelde bu anketler, yoklamaların sonuçları nedense kamuoyuna açıklanmaz.

Bu sonuçlar; şu veya bu şekilde kamuoyuna yansır. Kamuoyuna yansıyan isimler ile genel merkezin, genel başkanlarının belirlediği isimler hep farklı olur.

Hatırlayalım.

CHP’nin Odunpazarı Belediye Başkan adayı için yapılan anketlerde, partideki yoklamalarda Erman Gölet çıkmıştı. Genel Merkez’in açıkladığı Kazım Kurt oldu..

Yine hatırlayalım.

CHP, Cumhurbaşkanı adayı için uzun süre görüşmeler yaptı. Sendikalar, dernekler, partiler, odalar nezdinde nabız yokladılar. Hatta anketler bile yapılmış..

Bu görüşmeler sonrasında bizim hocamız yani Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ismi önde çıkmış. Özellikle Eskişehirliler Büyükerşen’in isminin açıklanacağı konusunda yüzde yüz emindiler.

CHP ve MHP Genel Başkanları açıklayıverdi:

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu…

Yani tabanın yoklaması ile, genel merkezin yoklaması ayrı oluyor.

Biz de AK Parti’nin temayül yoklaması için  yaklaşık 2 saat boyunca parti binasında oturduk. Partililerle görüştük.

Biz de bir yoklama yaptık.

Bizim yoklamalara göre Tepebaşı İlçe Başkanlığı için Zihni Çalışkan, Odunpazarı İlçe Başkanlığı için Volkan Doğan çıktı...

Bakalım kimin yoklaması doğru çıkacak…