Yazımın içeri İl Genel Meclis üyesi Bedriye Yönlüer'in haberi ve kendisi ile ilgili değil.
Sadece bizim 'aslan sosyaldemokratlar'la ilgili..
Sosyal demokratlar hep ortada kaldıklarından veya ortada bırkaldıklarından yakınırlar. 
Tuttukları partilerin iktidara geldiğinde veya iktidar ortağı olduklarında, 'işe girememek' veya 'yakınlarını işe sokamamak'tan şikayetçi olurlar. 
Partileri için, partinin adayları için gece gündüz çalışırlar. Parti ne görev verirse, milletvekili veya belediye başkan adayları ne görev verirlerse yerine getirirler.
Bu arada kendilerine vaatlerde bulunurlar. 
Seçim biter.
Ama bizim çalışkan sosyal demokratların hiç bir isteği yerine gelmez.
Burada, seçeceği adayların kişiliği çok önemli. Senin inancını, partini ve emeğini sömürerek istediği makama ulaştıktan sonra seni unutuyorsa, partinin ilkelerine duyarsızsa ve  'vefasızlık' yapıyorsa suçun sana ait sevgili sosyal demokrat arkadaşım.
Biliyorum; şimdi bu konuda derdin var mı desem bana bir çok örnek vereceksiniz.
Sanki konuşmalarını duyuyormuşum gibi geliyor:
"Milletvekili ve belediye başkanı olsun diye gece gündüz çalıştım. Kendi işimi ihmal ettim, hatta cebimde para harcadım. Onlar için mahalle, sokak toplantılarına öncülük yaptım. Onların kabahatlerini bile görmemezlikten geldim. Yeter ki benim partimin ve inandığım kişinin milletvekili(belediye başkanı) olsun diye. Sonra ne oldu. Çünkü bizi çantada keklik gördükleri için, bize kızsa da oyunu yine bana verir diye düşündüler. Bu yüzden, ne oğlumuzu, kızımızı işe aldırabildik ne de başka bir işimizi yaptırabildik. Bir bakıyoruz. Kendisine ve partimize hiç emeği olmayan kişilerin, kardeşlerini, baldızlarını, çocuklarını, torunlarını veya yakınlarını işe alıyorlar. Biz de bunları görünce ve öğrenince üzülüyoruz. 
Bizi ortada bıraktıklarını anlıyoruz" 
Sevgili sosyal demokrat arkadaşlar aslında şöyle sağa sola baksanız yine sizin eseriniz olan bu kişilerle burun buruna gelirsiniz.
Ortada kalmak ve bırakılmak sanki sizin 'ikiz kardeşiniz' gibi....
           ****           ****
  10. YIL MARŞI
Efendim, dün Vilayet Alanı'nda, Atatürk Anıtı önünde yaklaşık 100 kişi Eskişehir Kurtuluş anma töreninde Vali'nin 10. yıl marşını okutmadığı gerekçesiyle eylem yaptılar, 10. yıl marşını birlikte okudular. 
Es Gazete sitemiz bir çok konuda önderlik yaptık. Ağustos ayı içinde siteler arasında 'tıklama' rekoru kırarak birinci olmuştuk. 
10 Yıl marşının okutulmamasını yine Es Gazete sitesi kamuoyuna yansıtmıştı. Biz bunu haber olarak değerlendirmedik. Ben köşemde bu konuya değinmiştim. 
Hatta Vali'nin Ali İsmail Korkmaz olayı ile ilgili sıcak sıcağına açıklamada bulunduğunu hatırlatıp bu konuda da açıklama yapmasını beklediğini yazmıştım. Köşemin siteye giriş saati ve günü belli. Bundan sonra bu konuyla ilgili haberleri ve yorumları yapanların sitelerine bakın, hangi saatte koymuşlar. 
Es Gazetesi sitesinin önderliğini bir kez daha görürsünüz.