Eskişehir yaklaşık bir haftadır tarihi günleri yaşıyor. Taksim olayları tüm yurtta olduğu gibi Eskişehir’de de protesto ediliyor. Eylemlerin amacına sonuna kadar hak veriyorum, katılanların yüzde 90’ının da bilinçli bir şekilde eylemde yer aldığını düşünüyorum, eylemleri takip eden bir gazeteci olarak ne yazık ki kalan yüzde 10’un eylemi provake etmeye çalıştığına şahit oldum. Sosyal medyada takip ediyorum bazıları tarafından olay çıkartanlar adeta kahraman ilan ediliyor. Eskişehirli tepkisini en demokratik şekilde gösterdi. Sadece Eskişehir’de özellikle ikinci gün yaklaşık 25 bin kişinin yürümesini, hükümet bir mesaj olarak algılasa iyi olur. Yaşanan bazı olayları ise, doğru bulmak mümkün değil. Olaylarda bölgedeki esnafın, yaşayanların, çatışmanın ortasında kalanların yerine koyun kendinizi. Sıkılan biber gazları evlere kadar girdi. (arkadaşımdan biliyorum) İnsanlar diken üzerinde. Aslında 10 binlerle yürüyerek tencere, tavalarla da verilmek istenen mesaj verilebilir. Hükümet yandaşlarının CHP’nin başı çektiği eylem yakıştırması da gerçeklikten uzak tabi, bunlar yaşanırken CHP’nin sağduyulu davrandığını da gözlemliyorum.  Olayları yakından takip eden biri olarak MHP’lisini, ÖDP’lisini, Hallk Evci’sinin, KESK’cisini, İşçi Parti’lisini eylemlerde beraber yürürken gördüm. İlk kez bütün fikirler birleşti ve tek ses oldu. Bu devrimi, uyuyan halkı, Recep Tayyip Erdoğan uyandırdı. Şimdi de televizyon televizyon dolaşarak tansiyonu düşürmeye çalışıyor ancak, gerginliği tırmandıran açıklamaları bunu yapmayı başaramıyor, canlı yayınlarda da çok pot kırıyor. Restleşmesi, inatlaşması olayların büyümesine neden oluyor.

Kısacası hak aramaya devam, ancak sağduyumuzu koruyalım, amacın ne olduğu unutulmamalı, demokrasi arayışı yine demokratik yollarla yapılmalı, provakasyonlara uyarak eylemi değersizleştirmemek gerekiyor diye düşünüyorum, eylemler sürüyor Erdoğan geri adım atmadıkça da sürecek gibi görünüyor, gelişmeleri beraber izleyeceğiz.

Not: Taksim’e destek eylemlerinde esgazete olayları an be an sizlerle paylaştı, anında ve objektif haberlerimizle yaşananları sizinle paylaştık, haberlerimizi okuyan, paylaşan yorum yapan herkese teşekkürler…