Sevgi Akmen sözlerine, “1 Mayıs ‘Emek ve Dayanışma Günü’ nedeniyle tüm emekçilerimizin bayramını kutluyoruz. İşsizlik ve enflasyon yükü altında ezilen tüm emekçilerle dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz.” diyerek başladı.

İNSANLAR YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

Akmen, artan hayat pahalılığının insanları her geçen gün daha da zorladığını ve uygulanan ekonomik politikalar sonucunda ülkedeki işçi durumunda bir iyileşme olmadığını ifade etti. Başkan Akmen, “Artan hayat pahalılığı milyonlarca kişiyi yokluk ve yoksulluk sınırında yaşam mücadelesi vermeye zorluyor.” dedi.

GENÇLER UMUDUNU YİTİRDİ

Akmen işsizlik sorunundan ve 3 milyonun üzerindeki genç işsizden bahsederek şunları söyledi: “Gençler umudunu yitirmiş durumda ve yeni iş alanlarının açılmasını bekliyor. Kayıt dışı ve sosyal güvenceden yoksun çalışanların sayısı ise 9 milyonu aştı.”

Akmen, “2 milyon çocuk işçi evrensel çocuk haklarına ve anayasaya aykırı olarak çalıştırılıyor.” diyerek çocuk işçilere de dikkat çekti. Sendikalı işçi sayısının sürekli azaldığını vurgulayan Akmen, var olan tüm olumsuzluklara karşın, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde, emek, özgürlük, adalet, barış, demokrasi konusundaki taleplerini duyurmak için saat 11:00’de Atatürk Bulvarı’ndaki Atatürk Heykeli önünde buluşacağız”dedi.

Son olarak Akmen , ÇYDD Eskişehir Şubesi olarak, 1 Mayıs  ‘Emek  ve Dayanışma Gününde’ insan haklarına dayalı, emeğe, bilime saygının öne çıktığı anlayışla sosyal hukuk devletinin, gerekenleri yapmalarını istediklerini ifade etti.

Editör: Mustafa YILDIRIM