Mobilya mağazalarında müşterilerin beğenisine sunulan birçok çeşit koltuk takımı bulunmaktadır. Bu yüzden evinize ve bütçenize en uygun olan ürüne karar vermek zordur. İşte koltuk takımı seçimi yaparken işinizi kolaylaştıracak öneriler…

Koltuk takımları, evlerin sıradan bir parçası değildir. Koltuk takımı, günün sonunda dinleneceğiniz ya da evinize gelen misafirleri ağırlayacağınız salonunuzun olmazsa olmaz parçasıdır. Bu yüzden bu parçanın, evinize ve yaşam stilinize uygun olarak seçilmesi ciddi bir iştir. Evinizin oturma grubu olarak tercih edeceğiniz koltuk takımı modelinin, genel dekorasyon planını etkilemesi kaçınılmazdır. Ev dekorasyonu konusunda başarıya ulaşmanız için bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Koltuk Takımı Nasıl Seçilir?

Evinizin genel dekorasyon stiline uyum sağlayacak olan; konforlu ve şık koltuk takimi bulmak ilk etapta zor bir iş olarak görünse de imkânsız değildir. Burada önemli olan, eviniz için en doğru koltuk takımını satın alarak dekorasyon stilinize farklılık katacağınızı bilmenizdir. Daha sonrasında koltuk takımı seçimi yaparken; boyut, model, renk, konfor, bacaklar, kumaş, iskelet özelliklerini detaylıca incelemek gerekmektedir. Çünkü bu unsurlara dikkat ederek evinizin salonuna en uygun olan oturma grubu modeline karar verebilirsiniz.

·        Boyut

Bir koltuk takımı satın alırken; salonun genişliğine uygun olan koltuk takımı modelleri arasından elemeler yapılmalıdır.  Koltuk takımı seçiminde boyutun hesap edilmesi önemli bir noktadır. Çünkü satın alınacak olan koltuk takımı modelinin; salona sığması ve bunaltıcı bir görünüme sebep olmaması gerekmektedir. Ya da alanın geniş olması söz konusu ise küçük boyutlarda koltuk takımının tercih edilmesi hoş bir görüntüyü ortaya koymayacaktır. Bu yüzden geniş alanlarda büyük boyutlu ya da geniş takım içeriği olan koltuk takımları tercih edilmelidir.

·        Model

Koltuk takımı seçimlerinde evin genel dekorasyonuna uygun olan modele karar vermekte önemli bir unsurdur. İhtiyaca ve zevke en uygun olan koltuk modelleri arasından değerlendirme yapılmalıdır. Bu şekilde şık ve modern tasarımlara sahip koltuk takimi modelini bulabilirsiniz.

·        Renk

Mobilya seçimi yapılırken nötr renklerin göz önünde bulundurulması daha caziptir. Ancak farklı renk kombinasyonlarından hoşlanılıyorsa; renkler arasından ev dekorasyonuna en uygun olan renk veya renkler tercih edilmelidir.

·        Konfor

Misafirleri ağırlarken ya da güzel bir gün geçirirken sizlere eşlik edecek olan koltuk takımı modelinin görünümü kadar konforlu oluşu da önemlidir. Yumuşak yüzeye sahip olan koltuk takımlarını tercih ederek konforlu bir kullanım elde edebilirsiniz.

·        Bacaklar

Birçok kişi koltuk takimi satın alırken koltuk bacaklarını dikkate almaz. Ancak koltuk takımı bacaklarının modeli ve üretiminde kullanılan malzemenin kalitesine de dikkat etmek gerekmektedir.

·        Kumaş

Mobilya seçimlerinde özellikle koltuk takımı modeli seçimlerinde kumaş tercihi söz konusu olduğunda; örgü, nubuk, kadife kumaş türlerinin sıklıkla tercih edildiği görülmektedir. Burada oturma odasında dekorasyona uyum sağlayan koltuk kumaşının tercih edilmesi en doğrusu olacaktır.

·        İskelet

Koltuk Takımı satın alırken sağlam bir koltuk iskeleti tek başına en önemli etkendir. Koltuk takımlarının; rengi, modeli kadar iskelet yapısının sağlamlığına da dikkat edilmelidir. Çünkü koltuk iskeletinin kısa zamanda aşınması halinde istenmeyen kazalara davetiye çıkmaktadır. Kayın ya da gürgen ağacından üretilen koltuk takımı modelinin satın alınması kaza risklerini ortadan kaldıracaktır.

Bu yedi unsur dikkate alınarak koltuk takımı seçiminin yapılması halinde en doğru tercih yapılmış olacaktır. Ancak burada salonda yer alan yemek odası takımı ve TV Ünitesi modellerinin de göz önünde bulundurulması gerektiği unutulmamalıdır.

Koltuk Takımı Nereden Alınmalıdır?

Uygun fiyata kaliteli koltuk takımı satın almak istiyorsanız, Gündoğdu Mobilya firmasını tercih edebileceğiniz başarılı mobilya markaları listenizin arasına alabilirsiniz. Koltuk takımı satışlarını gerçekleştiren mobilya markaları arasında yer alan Gündoğdu Mobilya’nın modern tasarımlı ürünlerini makul fiyatlardan satışa sunduğu görülmektedir. Ürünlerinin hammaddesinin genelinde; gürgen ve kayın ağacı tercih ettiği görülen firmanın ayrıca 32 Dansite sünger kullanıyor olması müşterileri tarafından tercih edilme sebeplerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Koltuk takımı fiyatları 6,750 TL’den başlayan firmanın, ödeme imkânlarının da geniş olması koltuk takımı satın almayı planlayan tüketicilerin dikkatini çekmektedir.

ING Bank ayrıcalığıyla 36 ay taksit seçeneği bulunan Gündoğdu Mobilya’nın ayrıca; elden 18 ay taksit ve kredi kartına 8 ay taksit seçeneğinin bulunduğu bilinmektedir. Eviniz için satın almayı planladığınız koltuk takımları için Gündoğdu Mobilya’yı güvenle tercih edebilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM