Eskişehir Şehit Yalçın Baykuş İlkokulu öğretmeni Ebru Kapaklıkaya’nın kuruculuğunu yaptığı Etwinning cebimdeki notalar projesi için öğrencileri ve öğretmenleri üretmeye devam ediyor. Eskişehir Şehit Yalçın Baykuş İlkokulu öğretmeni Ebru Kapaklıkaya’nın kuruculuğunu yaptığı Etwinning Cebimdeki Notalar Projesi bu kez de tüm çocuklara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda hediye ettikleri 23 Nisan şarkısı bestelediler.

Öğrenciler, söz ve müziğini kendilerinin oluşturdukları  23 Nisan şarkısını gösterilerinde kullanacak okullarında  tüm öğrencilerle birlikte  söyleyecekler. Türkiye’den bir çok ilden öğretmenlerin de gösterilerinde kullanmak istediği şarkı şimdiden büyük beğeni topladı.

Şarkının sözleri şöyle; Bugünün küçükleri yarının büyükleri, geldi 23 Nisan haydi kaldır elleri, bu bayramda okuyalım en güzel şiirleri, tüm dünyada cıvıldasın çocuk sesleri, salla salla bayrağı gökten inmesin, dünya duysun sesimizi yer gök inlesin, 23 Nisan bize atamızdan armağan, şiirlerle şarkılarla bu bayram bizim, hiç mutlu olmazmıyım bugün benim bayramım, 23 Nisan Barış, 23 Nisan neşe, gülümsedim atam doldu gözlerime,  23 Nisan Barış, 23 Nisan neşe, gülümsedim atam doğdu gamzelerime,   1920’de meclis kuruldu, ilk meclis başkanımız Atatürk oldu, 23 Nisan’da yurdum özgürlüğe kavuştu, Türk Milleti’nin sesini tüm Dünya duydu, Şanlı Büyük Atamın emanetidir vatan, bekçisiyiz çocuklar bize ne mutlu”

WhatsApp Image 2022-04-21 at 11.44.41

Editör: Mustafa YILDIRIM