Cumhuriyet, milletimizin tarihsel çıkış yoludur. Askerî ve siyasî bir deha olan Mustafa Kemal Atatürk önder kişiliği ile bu yolun, dünya ile birleşmekten, uluslararası yarıştan kopmamaktan, bilim ve çağdaşlıktan geçtiğine işaret etmiştir. Her zerresi şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş Anadolu’nun ebedî Türk yurdu olmasını, bu bölgede güçlü ve istikrarlı bir Türkiye’nin var olmasını istemeyen düşmanlarımız daima var olmuştur. Üstelik günümüzde tehdit ve saldırıların niteliği daha da alçak ve hain bir mahiyet kazanmıştır. Yakın zamanda yaşadığımız dış güçlerin güdümündeki FETÖ terör kalkışması da bu durumun bir başka tezahürü olmuştur. Halkımız ve aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi canı ve kanı pahasına Cumhuriyetine ve iradesine sahip çıkmış; hâkimiyetin kayıtsız şartsız milletimize ait olduğunu dosta, düşmana ve tüm dünyaya geçmişte olduğu gibi bir kez daha göstermiştir. Ülkemize karşı oynanan her türlü oyunun karşısında durmuştur. Bizler Milliyetçi Ülkücü Hareket olarak ülkemizin bekâsı için devletimizin yanında olacağız.

Bütün dünya şunu çok iyi görmüştür ki; devletimizin ve halkımızın Cumhuriyetimizi sahiplenme ve yaşatma azmi her zamankinden daha da güçlüdür. Türkiye Cumhuriyeti bir dünya devleti olarak laik, çağdaş, üretken, gelirini adaletle paylaşan, insan hak ve özgürlüklerini tam olarak kullanma gayretiyle, barış içinde bir ülke olarak parlak istikbâle layıktır.

Bugün millet olarak, vazife şuuruyla, Cumhuriyet'imizi kutluyoruz. Ecdadımızın elde ettiği büyük başarıyı, büyük bir onur ve şeref duyarak yâd ediyoruz. Ecdadımıza layık olmak ve emanetine sahip çıkabilmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz, çalışacağız.

 Bu büyük günde Cumhuriyet'imizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını; kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet ve şükran duyguları içinde saygıyla anıyoruz.” Cumhuriyet'imizin 99. yılı kut'lu olsun..”

Editör: Mustafa YILDIRIM