Odunpazarı Kent Konseyi Bisiklet ve Motosiklet çalışma grupları 30 Ağustos coşkusunu Eskişehirlilerle birlikte şehrin bir çok noktasında yaşattılar. Akşam saatlerinde gerçekleştirilen bisiklet ve motosiklet turlarına Odunpazarı Meydanı’ndan  start verildi. Etkinliklere Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru da katıldı. Motosiklet Çalışma Grubu’nun zafer turu öncesinde 222 Eskişehir Motosiklet Derneği üyeleri zeybek dansıyla alanda toplananlara keyifli anlar yaşattı. Dernek Başkanı Gürkan Güler, bu anlamlı etkinliği tertip eden Odunpazarı Kent Konseyi’ne teşekkür ederek, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

     

       Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ise etkinliklerle ilgili şunları söyledi: ‘‘ Artık geleneksel hale getirdiğimiz ve çok sayıda vatandaşımızın katıldığı bisiklet turu  ve motosiklet turu etkinliklerimizi bu 30 Ağustos’ta da yoğun ilgi ve katılımla gerçekleştirdik. Cumhuriyet değerlerini ve Atatürk ilke ve inkılaplarını unutmadığımızı ve sahip çıktığımızı göstermek için kentin bir çok noktasına zafer coşkusunu taşımaya çalıştık. Bu milli ödevi yerine getirirken kentte bisiklet ve motosiklet farkındalığı da yaratıyoruz. Etkinliklerimize katılan, bizlere kaldırımlardan, evlerinden alkış tutan, el sallayan, kısacası bu coşkuyu bizimle paylaşan, 7’den 70’e tüm Eskişehirlilere teşekkür ediyorum. Bu zafer coşkusunu hissetmemize sebep olan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. ’’

    Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt da etkinlik katılımcılarına ve düzenleyen Odunpazarı Kent Konseyi’ne teşekkür ederek , alanda bulunanların 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik etti.

Editör: Mustafa YILDIRIM