-AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Av. Ali Acar yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’yi ziyaret etti.

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli ve ekibine yeni dönemde başarılar dileyen Başkan Acar, Eskişehir OSB'nin başarılı bir yönetim anlayışı gösterdiğini, yürütülen çalışmalar, projeler ve yeni yatırımlar kazandırılması noktasında ortaya konan performansın şehrin geleceği açısından sevindirici olduğunu söyledi. Eskişehir OSB’nin, Odunpazarı ilçe sınırları içerisinde olmasının kendileri için ayrı bir önem arz ettiğini ifade eden Acar, Eskişehir sanayinin daha da güçlenmesi, istihdamın artması, sanayicilerin istek, sorun ve taleplerinin çözümü noktasında parti olarak gerekli tüm desteği vermeye her zaman hazır olduklarını belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, şehrin kalkınması, sanayinin büyümesi için yoğun gayret gösterdiklerini aktararak, yeni dönemde yürütecekleri çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Başkan Küpeli “Son 2 yıldır OSB’de arsa tahsis rekorları kırıyoruz. Yönetim olarak son 4 yılda 442 adet futbol sahası büyüklüğüne karşılık gelen 3 milyon 154 bin m2’lik alanı yeni sanayi yatırımlara tahsis ettik. Çalışan sayımız 2017 yılı ortalarında 40 bin kişi civarındaydı. Geçen 5 yıllık süreçte OSB’deki çalışan sayımız 6 bin 500 kişi arttırdık. Şu anda 46 bin 500 kişi çalışıyor. Eskişehir OSB büyüdükçe mevcut tahsis edilen arazilerdeki yeni tesislerin önümüzdeki 2 yıl içinde üretime geçmesiyle birlikte, OSB’deki çalışan sayımıza yaklaşık 7 bin 500 kişi daha artacak ve toplam çalışan sayımız 54 bin kişiye ulaşacak. Eskişehir’e ve OSB’ye yeni ve önemli yatırımlar kazandırmak için sürekli çalışıyoruz. Önemli yerli ve yabancı yatırımcı firmalarla görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM