Eskişehir-Bilecik Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nesrin Ekici Beyaz Yürüyüş hakkında bilgi vererek şunları söyledi; "Öncelikle tamamladığımız Beyaz Yürüyüşümüz hakkında kısaca bilgi iletmek isterim.

23 Kasım 2021 tarihinde İstanbul’dan ‘Karanlığa Karşı Önlüğümüzün Beyazıyla Özlük Haklarımıza ve Halkın Sağlık Hakkına Sahip Çıkıyoruz ’ diye başladığımız BEYAZ YÜRÜYÜŞÜMÜZ Kocaeli, Bursa ve Eskişehir’de devam etmiş, 27 Kasım 2021 tarihinde Ankara’ da BEYAZ FORUM’la sona ermiştir. Bu mücadele COVID-19’un Sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak kabul edilmesi, Sağlıkta etkin bir ŞİDDET YASASI’nın çıkarılması ve uygulanması, yoksulluk sınırında olan ücretlerimizin iyileştirilmesi ve halkın sağlık hakkına sahip çıkmak üzere başlatılmıştır. Tüm engellemelere karşın beyaz yürüyüşümüz coşkuyla sürmüş, gereken bilgilendirmeler yapılmıştır.

                Dünden itibaren “Hekimlere zam yapıldı.” diye telaffuz edilen ifadeler, gerçeği yansıtmamaktadır.  Sadece anılan ücretlerin emekliliğe yansıması sağlanmıştır. Ayrıca bu uygulama, sadece kamuda çalışan hekimleri kapsamaktadır. Bir ekip olarak çalıştığımız diğer sağlık çalışanlarına, üniversite hastanelerinde çalışan hekim ve sağlık çalışanlarına, asistan hekimlere, SGK ve Bağ-Kur emeklisi hekimlere yansıyan bir durum söz konusu değildir. Bu kabul edilemez, sağlık çalışanları arasında huzursuzluk yaratarak iş barışını bozacak bir durum yaratılmıştır. Bizim Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odaları olarak taleplerimiz böyle değildir. Her bir arkadaşımızın insanca yaşaması için gereken ücretlerin verilmesini talep ediyoruz ve haklarımızı alana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

Yakından bildiğiniz gibi, çalışma ortamlarında mobbinge ve hasta ve yakınları tarafından da çöken sağlık sisteminin sorumlusu olarak görülerek, şiddete uğramaktayız. Aile hekimi olarak görev yapan meslektaşlarımıza dayatılan, ceza yönetmeliği olarak adlandırdığımız yönetmelikle, birinci basamak hizmetlerini yürüten, ülkenin koruyucu sağlığından sorumlu olan meslektaşlarımız zor durumda bırakılmış, çalışma azimleri kırılmış, yürüttükleri sağlık hizmetlerini yapamaz duruma gelmişlerdir. Bu yönetmeliği kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. 04 Aralık 2021 tarihinde İzmir Gündoğdu Meydanı’nda ‘Aile Hekimliği Yönetmeliği’ne, Sağlıkta Şiddete, Mobbinge Ve Yoksulluğa Hayır !‘ demek için bir arada olacağız.

Bir kez daha dile getiriyoruz:

Acilen

Sağlıkta etkin şiddet yasası çıkarılsın

Covıd-19 sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak kabul edilsin

7200 ek gösterge ve yıllık 120 gün yıpranma payı hakkımız verilsin

               

Emek bizim, söz bizim"

Editör: Mustafa YILDIRIM