Zeytinoğlu grubuna bağlı Entil, Hapalki ve Tarkon fabrikalarında  çalışan ve 4 aydır maaş alamayan Birleşik Metal İş Sendikası üyesi işçilerinin eylemine polisin cop ve gazla müdahalesi büyük tepkilere neden olurken ülke gündeminde de ses getirdi.

Müdahalenin nasıl olduğunu yazmama gereken yok, iki gündür yazıp çiziyoruz, haberler yaptık, fotoğraflarla anlatmaya çalıştık.

“Ben anneyim, bu fabrikada 27 yıldır çalışıyorum” diyen ve müdahalede gaz yiyen kadın işçinin feryadı aslında ülkemizdeki açlığın ve işsizliğin bir sesi gibiydi.

“Ben anneyim, çocuğum hasta oldu bırakıp işe gittim ben, hasta hasta gittim  işe.                                               

27 yıldır emeğim var orada 27 yıldır,…” diye haykıran  kadın işçi hem ekmeğine hem de fabrikasına sahip çıkmaya çalışıyordu.

Müdahalede darbe yiyen ve öfkeyle bağıran erkek işçi “Sizin hiç eşiniz, kardeşiniz, anneniz, babanız yok mu? Onlar hiç işsiz kaldılar mı? 4 aydır maaş alamıyoruz. Açız, çocuklarımız aç,…” cümleleriyle ülkemizde bir çok yerde yaşanan işsizliğin sesiydi.

***        ****

DİSK Metal İş Sendikası Eskişehir Şubesi’nin üyeleri olan bu işçilerin aylardır yaptıkları eylem ve açıklamalarına rağmen Eskişehir’de iktidar partisinin milletvekillerinden ‘çıt’ yok…

Hani seçim öncesi fabrikalara gidip işçilerle fotoğraf çektiren AK Parti milletvekilleri neredeler?

Hani Eskişehir’e yatırım gelecek sözleriniz havada mı kaldı. Bırakın yatırımı, yeni fabrikalar yapımını, Eskişehir’de yıllardır var olan fabrikalar kapanıyor, işçiler işsiz kalıyor. Maaş alamıyorlar…

Neredesiniz iktidar partisinin milletvekilleri..

Bu fabrikalar ve işçiler için girişimlerde bulundunuz mu?

En azından Eskişehir’de bu üç fabrikanın kapanması, işçilerin maaşlarını alamamaları ve hakları konusunda bir kelam edin…

Hiç ortalıkta bile görünmüyorsunuz…

İşsizliğin ve açlığın sesini duymuyor musunuz?

AK Parti’ye oy verenler sizler ne düşünüyorsunuz?

***      ****

"Ben Anneyim" diye haykıran kadın işçiyi Hasan Hüseyin Korkmazgil'in "Acıyı Bal Eyledik" şiiriyle selamlıyorum.

"Ne düşündüm ne yaptımsa bugüne dek hep onlar için

ne dedim ne söyledimse onlar adına

hapislik işsizlik kahır

ve intihar yalnızlığı

kahpelikler puştluklar aldatmacalar ne çektimse bunca yıl

kurtulsun diye onlar

ne güzel

ne güzel"