Danışma Meclisi Toplantısı’na AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Eskişehir Milletvekilleri; Prof. Dr. Nabi Avcı, Prof. Dr. Emine Nur Günay, İl Başkanı Zihni Çalışkan ve çok sayıda teşkilât mensubu katıldı.

AK Parti Eskişehir Teşkilâtı olarak 2023’e hazırız  

Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Zihni Çalışkan, AK Parti’nin 20 seneden bu yana girdiği her seçimden zaferle ayrıldığını belirterek, şunları kaydetti: 

“AK Parti 20 yıldır her seçimden zaferle çıkmıştır. AK Parti'nin tanımını yapacak olursak, değerli Numan Hocamızın izniyle 21. Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu’ndaki sözlerini aynen alıntılıyorum: ‘AK Parti'nin en temel özelliklerinden biri de müzakereye, yeni fikirlere ve ortak akıl çerçevesinde ortaya çıkacak yeni sonuçlara saygı gösteren, farklı görüşteki fikirleri dinlemesini bilen ve bundan da hem ülke hem de insanlığın yararına sonuçlar çıkarmayı başarabilen bir siyaset izlemesidir' Sayın hocam, bu tanım için size ayrıca teşekkür ederiz. AK Parti olarak Eskişehir'imizde; Millet Bahçesi, Dede Korkut Parkı, Millet Kütüphanesi, spor salonları, yüzme havuzları gibi birçok eserler kazandırdık. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Maalesef şehir merkezimizdeki yerel yönetimlerden aynı performans görülmemektedir. Ulaşım ve trafik sorunu, 21. Yüzyılda olduğumuz şu dönemde şehrin caddeleri dubalarla donatılarak çözülmeye çalışılıyor. İnanıyorum ki seçmenlerimiz yerel seçimlerde yeni bir tercihle bu kötü gidişe dur diyecektir. Eskişehir Teşkilâtı olarak sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında hakikat yolunda yürümeye devam edeceğiz. AK Parti Eskişehir Teşkilâtı 2023’e hazır. Hedeflerimize durmaksızın koşacağız!” dedi.

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, yaptığı konuşmada çalışmaya vurgu yaparak şunları söyledi:  

“Artık konuşma zamanı değil, çalışma ve koşma zamanı”

“Sizler teşkilât üyelerimiz gerçek kahramanlarımızsınız. Yeni bir süreç başladı. Artık konuşma zamanı değil, çalışma ve koşma zamanı diyorum. Çok özel günlerden geçiyoruz. Dünyada ekonomik kriz var, enerji krizi var. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde Türkiye çok iyi bir konumda. Ancak dışarıdan ve içeriden bazı kesimler bu istikrarı engellemek istiyor. 2015 yılını hepimiz hatırlıyoruz. Tekrar o döneme döndürmek için o güçler elinden geleni yapıyorlar. Ama Allah'ın izniyle ve sizlerin desteğiyle, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bunlara izin vermeyeceğiz. İstiklal Caddesi'nde yaşananlar bir tesadüf değil. Bunu her vatandaşımıza anlatmalıyız. Tüm emekleriniz için de gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Ne kadar kuvvetli bir teşkilât olduğumuzu görmeye başladık”

Tarihi seçim kadar kul hakkı da önemli diyen Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, “Bu dönemlerde tabii kadrolarda değişiklikler olur. Milletvekili adayları olur. Bir sürü makam ve mevkiye adaylar olacak. O adayların bir kısmını da artık yavaş yavaş buralarda görmeye başladık. Ben Kurban Bayramı törenlerinde, seçimler yaklaşırken ne kadar kuvvetli bir teşkilât olduğumuzu o zaman göreceksiniz demiştim. Şimdi onu görmeye başladık. Hayırlı uğurlu olsun tüm arkadaşlarımız için, ama bu süreçte en çok dikkat etmemiz gereken de kul hakkıdır. Kul hakkı dediğimiz de kimsenin aleyhinde dedikodu yapmamak, iftira etmemek, yıpratıcı söylemlerden kaçınmak... Bu her insanın üzerine düşen bir vecibedir, ama özellikle bu dönemde siyasete soyunan arkadaşların da bu temel ilkeye riayet etmeleri gerekir. Aksi halde yaptığınız siyaset değildir, onun adı başka bir şeydir, o da size yakışmaz” ifadelerini kullandı.  

“İl Teşkilatı’na ayrı teşekkür etti”  

 

Eskişehir’in tüm gücüyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sahip çıktığını vurgulayan AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, çoşkulu danışma meclisi toplantısı için Eskişehir İl Teşkilâtı’na ve emeği geçenlere  teşekkür ederek konuşması şöyle sürdürdü:

  

Gençler mutlaka Devrim Arabaları filmini izlemeli

“Eskişehir rahmetli Hasan Polatkan'a ve Demokrat Partililere sahip çıkmış bir ildir. Eskişehir, rahmetli Adnan Menderes'e sahip çıkmış bir ildir. Burası, rahmetli Özal'a da sahip çıkmış bir ildir. Bugün de tüm gücüyle Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkıyor ve sahip çıkmaya da devam edecektir.

Şimdi daha da ileriye gideceğiz. Önümüzdeki asrı Türkiye Yüzyılı olarak dünyada ilan edeceğiz. AK Parti'nin yaptıkları neden daha önce yapılmadı da son 20 yılda yapıldı? Vesayetleri sadece darbe olarak görmeyin. Vesayetler bir zihniyet meselesidir. İçerdeki ve dışarıdaki vesayet odaklarının Türkiye'nin gelişmesine nasıl engel olduğunun en bariz örneklerinden biri Eskişehir'dir. Eskişehir'de Türk mühendislerinin çabasıyla... Gençler, mutlaka Devrim Arabaları filmini izleyin.

Türkiye, yerli otomobilini 1961 yılında yapmış olmasına rağmen, zihniyetleri bozuk olanlar Devrim'i bu ülkeye yaptırmadı. Şimdi aynı zihniyettekiler Togg'dan da rahatsız oluyorlar. 60 darbesi Türkiye'nin ilerlemesini önleme operasyonudur. Bunları zihninde hep yaptırmamak yatar. Ama artık vesayet dönemi çöpe atılmıştır. Uyanık olacağız, güçlü olacağız. Bugün TEI'yi ziyaret ettiğimde Türkiye'nin yaptıkları ile gurur duydum. Neler yapabileceğimizi TEI fabrikasında görebilirsiniz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM