Adalet ve Kalkınma Partisi'nde il ve ilçe seçimleri süreci başladı. Başkanlık koltuğunu düşünenleri ve ekiplerini yoğun bir tempo bekliyor. Tabi bu süreçte algı operasyonları, ayak kaydırma hareketleri de en üst düzeye çıkacak.

Atama ile gelen mevcut başkanlar görevlerini sürdürmek istiyor.

Bu süreçte kısa bir dönem İl Başkanlığı yapan Murat Özcan'ın İl Başkanlığı koltuğunu istediğini de adeta yüksek sesle haykırmaya başladığını görüyorum.

Volkan Doğan taraftarları da yeniden hareketlenmişe benziyor.

Tabi bunlar algı operasyonunun bir parçası. Bu duruma bazı gazeteci arkadaşların da katılarak operasyona müdahil olduğunu gözlemliyorum.

Algı operasyonunun farkında olmayan bazı AK Partililer de onların arkasına takılmış gidiyor.

Mevcut başkanlar muhalefet yapamamaktan, seslerini yükseltememekten dolayı eleştiri alıyorlar.

Bu eleştiriyi yapanlara şu soruyu sormak lazım: Daha önceki dönemde görev yapanlar seslerini yükseltti de ne oldu?

AK Parti tabanının istediği siyaset modelinin Eskişehir'de 20 yıldır tutmadığı görüldü. Hâlâ bunda ısrar etmek neden acaba?

Kent için doğru hamlelerde birleşmek,

Akılcı eleştiriler ile yol göstermek,

İstemezükçü politikadan uzaklaşmak önemli…

Kentin sorunlarının çözümü için özellikle Ankara'da lobi oluşturmak

Vatandaşın sorunlarını dinlemek ve onlarla daha çok birlikte olmak gibi bir çok madde sıralamak mümkün başarıyı yakalamak için.

Açıkçası seçim yeni bitmiş, seçime daha uzun bir dönem var. Şimdi seçim olacakmış gibi 4 yıl boyunca aynı tempoda çalışmak mümkün değil. Ayrıca önlerinde kendileri için bir seçim var.

Koltuğa tam oturamamış bir başkan için de eleştiri dozajını artırmak doğru olmasa gerek.

Seçim sonrası kendi ekibini kurmuş bir başkan tempoyu artıracaktır.

Kendi adıma mevcut başkanlar Avukat Zihni Çalışkan, Avukat Ali Acar, Hakan Çizmelioğlu'nun yeni siyaset modelini doğru buluyorum.

Kavgadan uzak, doğru ve zamanında hamleler, Eskişehir'in ilerlemesi için çalışan başkanların başarılı olduğunu gördük her zaman. Böyle bir siyasi ortamda AK Parti kaybetse bile kazanan Eskişehir olacaktır.