söyleşi

Şenay Yıldırım

Mustafa Yıldırım

Kaynak:esgazete

ODUNPAZARI BELEDİYESİ'NİN 2019-2021 YILLARI ARASINDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ PROJELER İÇİN LİNKİ TIKLAYIP PDF OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLİRSİNİZ

https://esgazetecom.cdn.tebilisim.com/esgazete-com/uploads/2022/02/2029-2021-yilinda-hayata-gecen-porjeler.pdf

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ile özel bir söyleşi gerçekleştirdik. Ak Parti cephesinin “Vaatleri yerine getirmedi” yönündeki eleştirileri, iddiaları, projeleri, yaptıklarını, yapamadıklarını sorduk.

Ak Parti kanadının seçim vaatlerini yapmadı eleştirilerine Kazım Kurt, “Görev sürecimizin yarısında, yarı projelerimizi tamamladık. Ak Partililer sokağa çıkamadığı için bunları göremiyor”şeklinde yanıt verdi.

Kurt, ekonomik sorunlar yaşanan ülkede kendilerinin üretim gücünü devam ettirebilmelerini tasarruf ve bir çok şeyi kendi bünyelerinde yapıyor olmalarına bağlıyor.

 DSC_0125

AK Partililerin Kazım Kurt, seçim vaatlerini yerine getirmiyor eleştirilerini sıkça duyuyoruz, siz bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Biz seçim zamanında vaat ettiğimiz projelerimizin yarısını görev süremizin yarısında hayata geçirdik, tamamladık. Bakın İller Bankası’na 10 tane proje götürdük hepsi de beğenildi, kabul gördü ve onaylandı. Ancak kredi veremediler çünkü devletin parası yok. Biz bugüne kadar defalarca kez İller Bankası’ndan kredi aldık ve ödedik. Doğru, akılcı bir proje ile giderseniz sizi destekliyor. Ama şu an onlarda para yok. Ekonomik istikrarsızlık nedeniyle bazı projelerimizin süreci biraz uzayacak ama biz onları da yapacağız. AK Partililer sokağa çıkamıyor. Bu nedenle bizim ne yapıp ne yapamadığımızı da göremiyorlar. Hâla iki yıl önceki projeleri soruyorlar, oysa onlar çoktan bitti.

IMG_4899

Eleştirilerin doğru yapılması lazım. Biz şu ana kadar 12 tane 150-200 kişilik büyük kreş yapmışız. Kamu kurum ve kuruluşlarının ise kreşi yok. Eskişehir’de 17 yılda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı kreş sayısı sadece 4! “Yenikent Pazar Yeri ne oldu” diye soruyorlar. Yenikent Pazar Yeri’nin bugüne kadar yapılmamasının nedeni AK Partililerdir. Mecliste reddettiler. Karşı çıktılar. Dava açtık kazandık öyle yapıyoruz. Ekonomi allak bullak olmuş, bana çıkmış “Ne zaman yapacaksın” diyorlar. Devlet durdu. Devlet bugün kendisi hiçbir yatırım yapamıyor, yapmıyor.

Sizin bu belirsizlik süreci yüzünden tamamlamadığınız projeler oldu mu?

Bu belirsizlik yüzünden yapımı başlanan ama süreci uzayan, aksayan, kendi imkânlarımızla yapmaya çalıştığımız projelerimiz;  Yenikent Pazar Yeri, Yaşlı Bakım Evi, Güneş Enerji Santralleri. Olimpik yüzme havuzu ve spor salonu projemiz vardı ancak bugünün şartlarıyla giremeyiz ve bundan vazgeçtik. Bir spor salonu ve bir yüzme havuzu yapacağız ama olimpik olmayacak. Bu da Ihlamurkent’te Şehir Okulları’nın karşısında yer alan arsada yapılacak.

Ayrıca belediye hizmet binasının karşısındaki sokağın sol tarafını kamulaştırdık. O bölgeye belediye hizmet binası yapacağız. Mevcut yer küçük geliyor.

BÜTÇEDEN 55 MİLYON TL ARTTIRDIK

Pandemi süreci belediye olarak sizi ve çalışmalarınızı nasıl etkiledi?

Pandemi süreci bizim için sorunsuz geçti. Biz tasarruflu bir belediyeyiz. Geçen sene, 2020’den 2021’e geçerken, bütçemizden 40 Milyon TL arttırmayı başardık. 2021’den 2022’ye geçerken de 15 milyon TL artı verdik. Pandemiye rağmen mali disiplinle işlerimizi tutturduk. Şu anda en yüksek ücreti ödeyen belediyelerden biriyiz. Belediyemizin toplam borcu 240 milyon TL. Ama bunun bizi asıl etkileyen kısmı 70 milyon civarında. Bu borcun 63 milyon 494 bin TL’lik kısmını müteahhitte olan borçlar oluşturuyor. Bunun da 42 milyon 700 bin TL’lik kısmı da Odunpazarı A.Ş.’ye olan borçtur. Yani kendi şirketimize borcumuz var bu nedenle bizi rahatsız eden yok. Diğer geri kalan kısım uzun vadede yapılandırılmış vadesi geldiğinde ödenecek borçlardır.

DSC_0134

2023 SEÇİMLERİ TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK

Projelerinizi anlatırken 2024’e işaret ettiniz. Hedefleriniz 2024’e kadar uzanıyor. Buradan, sizin 2024 seçimlerinde yeniden Odunpazarı Belediye Başkanlığı’na aday olacağınızı çıkarabilir miyiz?

2024 yılı seçimlerine kadar ben görevimin başındayım. Vaatlerimizin yarısını yerine getirdik.  O ana kadar da verdiğimiz taahhütlerimiz var. Önceliğimiz bu taahhütlerimizi bitirmek ve bitireceğiz. 2024 seçimleri için şimdiden bir şey söylemenin hiçbir anlamı ve yararı yok. Öncesinde 2023 seçimleri var ve bu seçim Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir seçimdir. Bizim bu seçimi kazanmamız şart. Benim bütün çabam 2023 seçimleridir. Mahallelerde, alanlarda yaptığımız çalışmalarda kendimin ve belediyenin adını öne çıkarmamamın tek nedeni budur, çünkü bizim için partimiz çok önemli, bu seçim çok önemli. 2023 seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kazanmalıdır. Ondan sonrası, 2024 seçimlerinde partim ne görev verirse ben onu yaparım, ben partili bir insanım.

DSC_0121

BÜYÜKERŞEN YENİDEN ADAY OLACAK

Yerel seçimlere gelirsek, henüz vakit olsa da Eskişehir’de uzun zamandır Büyükşehir Belediye başkanlığı için kimin aday olacağı konuşuluyor. Adı geçen isimlerden biri de sizsiniz, önümüzdeki seçimlere Büyükşehir’e aday olacak mısınız?

Ben net bir adamım ve eğilip bükülerek konuşmayı da sevmem. Çok net söylüyorum, Yılmaz Hoca olduğu sürece bizim adayımız her zaman Büyükerşen’dir ve seçimlerde Büyükerşen’in yeniden aday olacağını biliyorum. O varken hiçbir zaman aday olmayı düşünmem. Yılmaz Hoca önümüzdeki dönem de bizim adayımızdır.

CHP İl kongresinden sonra Yılmaz Büyükerşen ile sorun yaşadığınız iddia edilmişti, Büyükerşen ile aranız nasıl?

Benim Yılmaz Büyükerşen ile sorunum yok, aramız da iyi, herhangi bir sıkıntımız yok kendisiyle. Partimizdeki temel hedef önce Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi. Bunun dışında yapılan her hamle hem partiye hem de ülkeye zarar verir. Kaldı ki parti bana derse ki; git şurada aday ol ben gider olurum. Ben profesyonel bir politikacıyım. Büyükerşen aday olmazsa, istemezse, kimin aday olacağının kararını parti verir. Şu an Odunpazarı Belediyesi Başkanıyım ve bununla meşgulüm. Gayem, işimi en iyi şekilde yapmaktır. O gün şartlar ne getirir, parti ne karar verir o, o gün geldiğinde değerlendirilir.

Sizce belediye başkanı siyaset yapmalı mı yoksa siyasetten uzak mı durmalı?

Belediye başkanı bir partilidir. Partili ise o tüzüğün altına imza atıyor ve ben partimin tüzüğünü okudum aynen kabul ettim ve bu program doğrultusunda iktidar olmak için çalışacağım demiş oluyor. Belediye başkanının halk ile ilişkisinin politikliği başka bir şeydir, partisi ile olan ilişkisindeki politikası ayrı bir şeydir. Biz burada hizmet ettiğimiz zaman hiç kimseye hangi partidensin diye sormayız. Ya da biz bir hizmeti ortaya koyduğumuzda bundan CHP’liler mi, MHP’liler mi, AK Partililer mi yararlanacak diye bakmayız. Tarafsızlık budur. Ama ben CHP’li biri olarak bir tarafım. Sosyal demokrat bir iktidarın olunabilmesi için 24 saat çalışırım, çünkü imza atmışım ve taahhütte bulunmuşum. Adaleti, hakkaniyeti, liyakati, aklı, mantığı esas almak, belediyeyi partililerle doldurmamak, yapılan her işi partiye mal etmemektir önemli olan. Bu çizgide durabilmektir olması gereken. Biz bir belediyeyiz ve kapımız herkese açık. Bizden kim bir alan, yer isterse biz veriyoruz, partisine bakmıyoruz. Particilikle bu iş karıştırılmamalı. Benim mesaim bittikten sonra ben bir partili olarak giderim, partim için mahallelerde çalışırım.

Son yıllarda size yönelik; dediği sözün üzerine tartışılmaz, sert tavırlı, dediği dediktir gibi eleştiriler yükseliyor. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?

En başta şunu söylemek gerekir ki; ben boş tartışmaları sevmem, bazı şeylerin de tartışılması bana gereksiz ve boş geliyor. Belli bir disiplini ve kuralları oturtmaya çalışıyorum. Belediyemizde 1800 kişi çalışıyor ve hepsine verilen kesin talimat şudur; kanun dışı hiçbir şey yapılmayacak. Ben, hukukçuyum. Biz objektif yayıncılık yapan, birilerinin isteği üzerine ondan menfaat elde edecek diye bizi karalama yarışına girmeyen herkese eşit davranırız. Ama bazı kişiler, bazılarının direktifleriyle menfaat ve çıkar peşinde koşup bizi lekelemeye çalışıyorsa ben bu kişilere karşı tarafsız ve objektif elbette olamam. Sert görünmemin sebebi bazı şeyleri yüksek sesle anlatıyor olmamdır yoksa ben gayet yumuşak bir adamım.

KILIÇDAROĞLU BÜYÜKERŞEN’İ TARİF EDİYOR

Cumhurbaşkanı adaylığı için de şimdiden belli isimler dillendiriliyor, daha önceki seçimlerde aday olması düşünülen isimlerden biri de Yılmaz Büyükerşen’di, sizce 2023 seçiminde Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı kim olursa, seçimi kazanırsınız?

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayına ilişkin, devleti ve siyaseti bilecek, olgun, kültür seviyesi ve temsiliyet kabiliyeti yüksek olan, hırslı olmayan, gerektiğinde iki yıl sonra da ben bu işi bırakabilirim diyebilecek bir aday profili çizdi. Şimdi bu tarife bakıldığında hocamızı, Büyükerşen’i tarif ediyor gibi geliyor bize de. Bizim Türkiye’ye borcumuz da Eskişehirli adayın birinci çıkmasını sağlamaktır. Benim bir önceki seçimde de bu seçimde de iddiam Yılmaz Büyükerşen aday olursa seçimi kazanır.

805A9819

JANDARMAYLA POLİSLE TOPLANTI OLMAZ

Eskişehir’de son olarak, Sevinç Mahallesi’nde yapılması planlanan kömür madeni projesi bilgilendirme toplantısının gerçekleştirilmemesinde mahalle halkının yanı sıra orada bulunan sivil toplum örgütü temsilcilerinin ve meslek odaları temsilcilerinin etkisi büyük oldu ve siz o toplantıyı terk ederek, tepki gösterdiniz. Bu projeye neden karşı çıkıyorsunuz?

Aslında o bilgilendirme toplantısına başkan yardımcımız katılacaktı sonrasında ben de dâhil oldum. Bu bir bilgilendirme toplantısı, ancak oraya gittiğimizde ortamda bir kargaşa olduğunu gördük. Böyle kaos olan bir yerde, bilgilendirme toplantısı yapılamaz. Usulen yapıldı diye göstermelik bir toplantı tertip edilmiş. Yüz tane jandarmanın, bir o kadar da polisin olduğu bir ortamda nasıl bir bilgilendirme yapılabilir? Samimi değiller. Samimi olsalar oraya polisi, jandarmayı değil, işin uzmanlarını getirirler, vatandaş da oturur ne olacağını ne yapılacağını dinler. O toplantının yapılamaması bundan sonra da bu işin yapılamayacağı anlamına gelmez, ancak bu Türkiye’nin iyi yönetilemediğinin bir göstergesidir.

BEN BU İŞE KARŞIYIM, YANLIŞ YAPILIYOR

Çünkü bir hafta önce Paris iklim şartını imzalamışsın, yeşil mutabakat diye bir şey yapmışsın, Türkiye’de karbon salınımını sıfıra indireceğim diye taahhütlerin var, ama karbon kömürünü çıkarıp kullanacağım diyorsun. Ve uzmanların dediğine göre bu kömürün kalori değeri de oldukça düşük. Yapılan mantıklı bir iş değil. Nedir amaç? Kime söz verdiler? Bunları bilemem. Dedikleri şu, buradan çıkarılacak kömür Mihalıççık’taki santrale götürülecek. Şimdi bir düşünün. Buradan her gün çıkacak yüzlerce kamyon kömür oraya taşınacak. O bölgedeki tarıma ve çevreye büyük zarar verecek. Ben karşıyım. Eskişehir’deki sivil toplum kuruluşları da demokratik bir tavır koyarak karşı çıktılar, tebrik ediyorum. Umarım, iktidar bundan ders çıkarır. Bize diyorlar ki “Siz de her şeye karşısınız, maden çıkarmayalım mı? Olaya şöyle bakmak lazım; Avrupa 2030’a kadar karbon salınımı yapan madenlerini çıkarmama kararı aldı ve kendi maden ocaklarını kapatıyor. Biz niçin yapıyoruz? Onlarla aynı sözleşmelere imza atıyoruz, peki maden çıkaracaksak neden imza atıyoruz? Bu çelişkiyi ortadan kaldırmak lazım.

805A1408

2. GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ YAPILACAK

Siz yenilenebilir enerji kaynakları konusunda neler yapıyorsunuz? Güneş Enerjisi Santrali projeniz vardı, bunun devamı gelecek mi?

Biz Türkmentokat Mahallesi’nde belediyeye ait arazi üzerine 1 megawatlık (MW) güneş enerji santrali kurduk. Bunun ikincisini de aynı yere yapacağız. Ayrıca bizim bölgemizde bulunan belediyemize ait tüm kamu binalarımızın ve kapalı pazarların çatılarına güneş enerji panelleri kurarak, tüketeceğimiz elektriği kendimiz üretmeyi hedefliyoruz. Çalışmalarımızı tamamladık, ancak ihaleye henüz çıkamadık, çünkü ekonominin durumu allak bullak. Neyin fiyatının ne olacağını kestiremiyoruz bu nedenle de maliyet hesabı yapamıyoruz. İhaleye çıkabilmemiz için bizim bir bedel fiyat belirlememiz gerekiyor. Şu anda demirin kilosunun ne kadar olduğunu kimse bilmiyor. Çimentonun ne olacağı belli değil. İhaleye çıktığınız zaman ile sonuçlandığı zaman arasında üç ay zaman geçiyor. Bu süreçte belirlenen fiyatlar sürekli değişiyor. O nedenle maliyetler konusunda tam bir rakam belirleyebilmemiz için bu ortamın biraz durulması gerekiyor. Geçen yıl santralle alakalı 700 ile 800 bin dolar arasında bir maliyet rakamı belirlenmişti. Ama ihaleye girdiğimizde bize 1 Milyon dolar teklif edildi. Biz de vazgeçtik, olmadı. Malzemeleri kendimiz aldık, yapım işini ihaleye çıktık, 6 milyon TL’ye mal ettik. 2 Milyon TL kâr sağladık. Yani piyasanın durumunu düşünün.

Santralden bir gelir elde ediyor musunuz? Ne kadar kazanıyorsunuz?

Biz santralden elde ettiğimiz ilk elektriği doğrudan elektrik idaresine satıyoruz. Bunun sözleşmesi daha önceden yapıldı. Bizim için avantajı, dolara göre sattığımız için para kazanıyoruz. Oradan bize geçen yıl aylık 250 bin TL’den aşağı para gelmedi. Getirisi yüksek. Bu da bizim yıllık elektrik giderimizin 3’te 2’sini karşılıyor. Yeni yapacaklarımızın getirisi yok sadece kendi tüketimimizi karşılamaya yönelik olacaklar.

YENİKENT PROJESİ NE DURUMDA ?

Diğer yandan Yenikent’te yeni bir pazaryeri projemiz de var. Bunun da projesi tamamlandı. Altı pazar yeri, üstü kültür merkezi olacak şekilde çok güzel bir proje yaptık. Geçen yıl 45 milyon TL maliyet olarak bütçe ayırdık. Ancak ihaleye çıkamıyoruz. Bugünün şartlarında yapılan analize göre ise buranın maliyeti 90 milyon ile 130 milyon lira arasında bir fiyata yükselmiş durumda. Alım gücü düştü, maliyet iki katına çıktı. Yapıp yapmama konusunda endişeliyiz. Bir ekonomik istikrar sağlanmazsa insanlar yatırım yapamaz.

TOKİ PARA KAZANMADIĞI İÇİN KARAPINAR PROJESİ’Nİ YAPMIYOR!

Karapınar 2. Etap Projesi de sorun yaşanan projelerden biriydi şu an ne aşamada?

Karapınar 2. Etap Projesi’ni TOKİ para kazanmadığı için yapmıyor ben bunu çok net söylüyorum, böyle dediğimde TOKİ bana kızıyor. Bizi sürekli oyalıyorlar, CİMER’e yazan vatandaşlara da, belediye şunu yaparsa düşünüyoruz şeklinde cevaplar veriyorlar. Biz belediye olarak planlarımızı yaptık. Meclise getirdik, AK Partililer halkın tepkisinden çekindiği için itiraz edemedi, oybirliği ile meclisten planlar geçti. Oybirliği ile geçiyorsa bu, ‘Odunpazarı Belediyesi’nin yaptığı plan doğrudur ve biz buna evet dedik’ anlamına geliyor.  Şimdi askıya çıktı, bir ay sonunda itiraz ederse TOKİ, bir daha meclise gelecek biz inceleyeceğiz, itirazı kabul ya da reddedeceğiz. İlk aşama bu. Eğer itiraz etmezse, dava açma süreci var. Belki TOKİ dava açar. Onu da açmazsa plan kesinleşmiş olacak. Sonra biz orada 18’inci maddeyi devreye koyarak küçük olan arsaları birleştireceğiz. Buraya 3 kişiyi ortak edeceğiz. Ve diyeceğiz ki; buyurun ister bir müteahhite verin yaptırın, isterseniz de kendiniz yapın. Biz yapamıyoruz derlerse, bizim belediye şirketimiz var, belediye olarak oturacağız, vatandaşla anlaşacağız. Müteahhit ne veriyorsa biz de onu vereceğiz, anlaşırsak orayı biz yapacağız. Yatırımcılarımızla görüşmelerimiz de devam ediyor. TOKİ resmi daire gibi davranıyor, vatandaşın itiraz etme, hesap sorma şansı olmuyor.

805A7155

2015 yılında Halk Market’i açmıştınız, bugün buradan kaç aile yararlanıyor ve ne kadar kredi kullanabiliyor?

Biz bölgemizde yaklaşık 2000 aileye bu marketten alışveriş yapmaları için kredi veriyoruz ve onlar da alışverişlerini yapıp ihtiyaçlarını karşılıyor. Her bir aile ferdi için 100 kredi veriyoruz.  Kanuna göre asgari ücretin üçte birinden az geliri olanlar bu destekten yararlanabiliyor. Ancak ben talimat verdim, şart aramayın, ihtiyacım var diye gelene kart verin, yardımdan yararlansın, dedim. Pandemide yaklaşık 1700 esnafımız bu desteğimizden yararlandı. Esnafın işi açılınca, bize çok yardımcı oldular.

DSC_5470

ODUNPAZARI EVLERİ İÇİN FARKLI ÇALIŞMA

Odunpazarı bölgesindeki evlerin yüzde 10’unun restorasyonu tamamlandı, ancak devamı gelmiyor, oradaki sorun nedir, bu bölge turizm açısından nasıl geliştirilecek?

Odunpazarı evleri aslında belediyenin değil. O evlerin hepsi vatandaşın kendi evi, onların mülkiyeti. Ve herkesin, devletin imkânlarından yararlanarak evini restore etme şansı var. Devlete projenizi götürürseniz, devlet de size belli ölçüde bir kredi verir. Odunpazarı Belediyesi olarak biz şöyle yapıyoruz; iyi durumda olan işe yarar binaları kamulaştırıyoruz, mülk sahibiyle görüşüp anlaşıyoruz. Burhan Sakallı zamanında da bu şekilde yapılan işler var. Böylece o binaların atıl duruma düşmesinin de önüne geçerek kamunun yararına sunuyoruz. Bazı firmalar ve kurumlarla görüştük. Yap-işlet-devret yöntemiyle ihaleye çıkarak, ihaleyi alacak olana bu binaları vereceğiz. Odunpazarı Belediyesi’nin bölgedeki yerlere doğrudan egemen olma şansı yok. Vakıflar Müdürlüğü ile çok kez anlaşmazlığa düşüyoruz. CHP’li belediye olduğumuz için birçok şeyi, bizim müdahil olarak yapmamıza engel oluyorlar. Kültür Bakan Yardımcısı ile görüşme şansım oldu, kendisine yaşadığımız sorunları, planlarımızı projelerimizi sunduk, sağ olsun kendisi de bize çok yardımcı oldu ve birkaç işimizi de onun desteği ile yapabiliyor hale geldik. 

IMG_4658

ESKİŞEHİRSPOR’A BİZ HER ZAMAN DESTEK OLDUK OLURUZ

Son olarak Eskişehirspor’u konuşalım, takımın sorunları çözülebilir mi?

Eskişehirspor ile ilgili ben, Mesut Hoşcan’ın başkanlık yaptığı dönemde, her istediklerine yardım ettim. Sonraki başkanların da ve yöneticilerin de beklentilerinde yardımım oldu. Ben Eskişehirspor’a Eskişehir’in bir markası olduğu için kurumsal olarak sahip çıkıyorum. Sahip çıkılması gerektiğini de düşünüyorum. Ben de bir Eskişehirspor taraftarıyım. Ancak bu, hesapsız bir şekilde para bul, Eskişehirspor’a para ver anlamı taşımıyor, böyle bir şey yok. Kulüp de kendine çeki düzen verecek. Şu anki yönetim hangi partiden olursa olsun bir şeyler yapmaya çalışıyor, borç kapatma konusunda adımlar attılar. Takımın da sportif başarısı biraz düzelse, tribünler yine dolar.

Eskişehir’in fanatik bir taraftarı var. Politikacı olarak Eskişehirspor’un bir sorunu varken ilgilenilmesi gerektiğini düşünüyorum ve imkânlarımız dâhilinde de biz her zaman kulübe destek olmaya çalışıyoruz. Ama yönetim bize bir teşekkür etmiyor. Petrol istasyonumuzu Eskişehirspor’da kiralık. Bundan 15 yıl önce burası kendilerine kiraya verilmiş. Ekim ayında kiranın süresi dolacak ve biz burayı ihaleye çıkarak yeniden kiraya vereceğiz. Eskişehirspor’un bu ihaleyi kazanmaya gücü yeter mi bilmiyorum. Yıllar öncesinde alındığında belli bir para karşılığında başka birilerine burası verilmiş ve bu yer şu an kulübe hiçbir gelir sağlamıyor. Ben hatta kendilerine; “Burayı kiraya verelim, kirasını da kulübe verelim, en azından düzenli bir geliri olur kulübün ama parayı kulüp için harcayın” da dedim. Bakalım o zaman bir gelsin, o günün şartları ne gösterir ona göre bir yol çizilir. 

Editör: Mustafa YILDIRIM