İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, yük ve yolcu taşımacılığı ile zirai makina, teçhizat ve araçlarında kullanılan akaryakıttan KDV ve ÖTV alınmamasına ilişkin kanun teklifi verdi.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, “6 Nisan 2021'de 8,14 TL olan dolar kuru 6 Nisan 2022 itibariyle 14.68 TL'dir. Aynı dönem de 7,12 TL olan benzin ve 6,5 TL olan motorin fiyatları benzinde 19,08 TL'ye motorinde ise 22.36 TL'ye yükselmiştir. Karayolu yük ve yolcu taşımacılığında en önemli maliyet kalemlerinden biri akaryakıt fiyatlarıdır. Bu durum, sosyal yakınlaşma, işleri çözümleme de gecikme vb. olumsuz sosyo-ekonomik gelişmelere neden olacaktır. Akaryakıt fiyatlarındaki artışın bir diğer yansıması tarımsal girdi maliyetlerindedir. Türk çiftçisi tarlasını ekemez hale gelmiştir. Ülke stratejisinde çok önemli bir yere sahip olan olan tarım, ülkeyi besleyemez durumdadır.” dedi.

İYİ Partili Kabukcuoğlu'nun sunduğu teklifin yasalaşması halinde, akaryakıt ürünlerinin, yük ve yolcu taşıma araçları ile zirai makina, teçhizat ve araçlarında kullanılmak üzere tesliminden 31/12/2024 tarihine kadar katma değer vergisi ve özel tüketim vergisi alınmayacak.

Editör: Mustafa YILDIRIM