Ankara’da gerçekleştirilen dünyanın ilk ekonomi ve iklim değişikliği EKO İKLİM Zirvesi ve Fuarı’nın “Kent Konseylerinin İklim Değişikliğindeki Rolü” başlıklı oturumuna konuşmacı olarak katılan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy iklim değişikliğinin kentlerimize etkileri, çevreye saygılı şehirler vizyonu ve projelerini paylaştı.

İklim değişikliğiyle mücadele ve iklim değişikliğinin ekonomiye etkisini en aza indirmek amacıyla düzenlenen Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı Ankara Ticaret Odası Congresium'da yapıldı. Dünyanın ilk ekonomi ve iklim değişikliği olma özelliği taşıyan zirvenin “Kent Konseylerinin İklim Değişikliğindeki Rolü” başlıklı oturumda konuşan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy Yeşil bir geleceğe hep birlikte ilerliyoruz dedi. “Kirlenen denizlerimiz, kuruyan su kaynaklarımız, azalan orman varlığımız, verimsizleşen topraklarımız hepimiz için bir tehdit oluşturmaktadır. Bu nedenle yaşanabilir bir dünya için doğamıza, çevreye ve hayata bakış açımızın düzeltilmesi gerekmektedir. Çevrenin korunmasının bütün bireylerin ve tüm insanlığın ortak meselesi olduğuna vurgu yapan Akçasoy şöyle konuştu: “Bununla birlikte yeni nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılması için ilgili tüm kurum ve kuruluşların çevreye duyarlı bir anlayışla işbirliği içerisinde hareket etmeleri gerektiğine inanıyorum. Aksi takdirde çevre felaketi, kirlilik, salgın hastalıklar, gibi sorunların çözümü mümkün olamayacaktır.”

Öte yandan iklim değişikliği ve yeşil dönüşüm konusunda ulusal ve uluslararası katılımcılar ile gerçekleşen Eko İklim Fuarı’nda Türkiye Kent Konseyleri Birliği standı da yer aldı. Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Yürütme Kurulu Üyesi olduğu Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin standına yoğun ilgi gösteren ziyaretçilere ve özellikle Kent Konseylerinin çatısı altında gönüllü olarak çalışmalarının daha temiz ve yeşil bir gelecek için önemini anlatarak sorularını yanıtladı.

Editör: Mustafa YILDIRIM