2007 yılı akıllı telefon tarihinde milat kabul edilen  bir gelişmeye sahne oldu. Steve  Jobs 'un başında olduğu Apple İlk  iPhone modelini piyasaya  sürdü. Bu sadece bir cep telefonu değildi. Dokunmatik  ekranlı,  internetli bu havalı cihazlar  insanoğlunun ilgisine  fazlasıyla mazhar olmuştu. Sektörün diğer aktörleri de bu ilgiden pay almak istercesine  (Samsung,LG,HTC vb.)  akıllı telefon piyasasına hızlı bir giriş  yaptılar. Artık her marka  3-4 ay arayla  çıkardıkları yeni modellerini,  ademoğlunun   huzurunda arz-ı endam ettirerek, tüketim çılgınlığına  teknolojik makyajlı bambaşka bir boyut kazandırmışlardı.

Aynı yıllarda bir  başka  yeni dünya enstrümanı da  ademoğluyla  tanışmış, kendini sevdirmeye usul usul başlamıştı. Daha sonradan yekününe  birden sosyal medya diyeceğimiz  olgunun ilki olan Facebook' tu bu arkadaş!  Ardından instagram, twitter derken   hayatımızın her ne hikmetse olmazsa olmazı olmuştu  bu sosyal medya!

Hayatımıza neredeyse peş peşe giren çok akıllı telefonlar ve  çok sosyal medya   2010'lu yılların başına gelindiğinde  sanki çok öncelerde planlanmış gibi  yan yana gelmiş , adeta bir elmanın yarısı olmuşlardı.  Akıllı telefonlara yüklenen  sosyal medya aplikasyonları ile telefonlar sosyal medyadan ayrı düşünülmemesi gereken  bir hal almış, telefonlar iletişim için değil sosyal medyada her an her dakika görünmek, paylaşım yapmak  için alınır olmaya başlamıştı. Bugüne geldiğimizde gsm operatörlerinin de bu durumdan  kendileri namına keyifli  bir vazife çıkardığını; faturalandırma yaparken aslan payına iletişim harcamalarını değil,  sosyal medya için kullanılan internet harcamalarını   koyar olduğunu görüyoruz.

Son 3-4 senedir adlarını sıklıkla duymaya başladığımız yapay zekalı robotlar, önümüzdeki birkaç yılda  hayatımıza yavaş yavaş  girmeye başladığında  bu  süper ikili (akıllı telefonlar& sosyal medya), olası muhteşem üçlüye dönüşürse  biz  insanoğlunu nelerin beklediğini tahmin etmek zor olmasa gerek...