Akyazı, “Atiskan Alçı emekçilerinin grevinde 100. günü doldurduk.

Yaklaşık 1yıl önce Atışkan Alçı işçisi, Anayasal haklarını kullanarak, sendikamız Kristal-iş bünyesinde örgütlenmiştir.

Çalışma bakanlığı yetki belgesi ile sendikamız işverenle TİS masasına oturmuş, ancak işverenin uzlaşmaz tavrı nedeniyle greve çıkılmıştı.

Grev süresinde 820 bin TL ödeme yapılmıştr.

Atışkan Alçı işvereni arkadaşlarımıza haklarını vermemekte direnmeye devam etmektedir. Arkadaşlarımızı kışın zorlu şartlarına aç ve açıkta bırakmak isterken Eskişehir ekonomisine de zarar vermektedir.

Anayasal bir hak olan, sendikalı ve örgütlü çalışma düzenini reddetmektedir.

İşçinin ve sendikamız Kristal-iş in azim ve kararı karşısında sendikalı çalışma düzenini reddeden işveren, bölgemizde sarı sendika olarak bilinen, Çimse iş sendikasını davet etmiş, işçiyi bölmeye çalışmış fakat başarılı olamayınca işverenin talimatı ile işyerindeki fabrika müdürü hariç bütün işletmedeki beyaz yakayı üye yapıp grevimizi kırmaya ve üretim yapmaya amaçlanmıştır.

Buradan işverene sesleniyorum bu grev kristal iş sendikası ile masaya oturarak çözülür kristal iş sendikası olarak müzakerelere açığız yoksa atışkan alçıda çalışan üyelerimizin bu güne kadar ekonomik olarak yanlarında olduğumuz gibi bundan sonrada yanlarında olacağımızı hem atışkan alıcı işvereni hem de Eskişehir kamuoyu bilmeli

Cimse-iş sendikasının yetkililerini uyarıyorum.

Aynı konfederasyonun, aynı işkolunda faaliyet gösteren sendikalarız.

Sendikal rekabeti anlarım, ama ne demek bir işverenin çağrısı ile, grev sürdüren bir işyerinde işverenin desteği ile grev kırmaya çalışmak ?

Bölgede işinden ekmeğinden ettiğiniz onca insan var.

İşveren çağrısı ile örgütlenip, sendikalı çalışma düzenine karşı işlediğiniz bir dolu günah var. Utanma duygunuza ne oldu sizin?

Grev bitsin sözleşme imzalansın sonrasında gelin adam gibi işçinin kantarında tartılalım ama grev çadırı kurulu bir işyerinde örgütlenme çabası "sendika" adına ihanettir. İşçi sınıfına hainliktir .

Umuyor ve bekliyorum ki bu ihanet nedeniyle konfederasyonumuz Türk-iş gereğini yapacaktır.”

Editör: Mustafa YILDIRIM