Fransızca kökenli olan 'expert' kelimesinden türeyen bu kelime Türkçe'ye 'ekspert' olarak girmiştir. 'Ekspert' kelimesi, belli konularda teknik bilgiye sahip kişi anlamına geliyor. 2.el oto ekspertiz ise teknik bilgi sahibi ustaların gereken ekipmanlarla, otomobilleri inceleyip onların hakkında genel bilgi vermesidir. İlgili aracın daha önce yaşadığı kazalar, mekanik aksamlar, parçaların değişmiş olması, bozulmuş taraflardan, yakında bozulacak tarafları oto ekspertiz ile kolayca öğrenilebilir. İşlemler tamamlandıktan sonra oto ekspertiz isteyen kişiye detaylıca rapor verilir.

Bu nedenle 2.el araç alımı öncesinde, profesyonel bir oto ekspertiz ekibiyle iletişim kurulmalıdır. 2.el araç almayı düşünüyorsanız,
Eskişehir Oto ekspertiz ile işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Güven konusuna değer veriyorsanız, uzun süredir hizmet veren TSE belgeli Eskişehir oto ekspertiz ile işlemlerinizi anında yaptırabilirsiniz. 2. el araç alacaksanız, Eskişehir oto ekspertize uğramadan almamanızı tavsiye ediyoruz.

Eskişehir Oto Ekspertize Uğramadan Araç Almamalısınız.

Araç ilanları verilirken genellikle 'doktordan 2.el araç', 'bayan öğretmenden az kullanılan satılık araç' gibi ilginç cümleler kullanılır. Bunun ana nedeni aracın kazasının olmadığını, aldıktan sonra çok masraf yapılmayacağını kanıtlamaya yöneliktir. Fakat böyle ilanların herhangi bir geçerliliği olmadığı gibi bu tür ilanların sonradan başınıza dert açmamasını istemiyorsanız, mutlaka işin uzmanlarından destek almalısınız.
Eskişehir oto ekspertiz profesyonel anlamda alacağınız araçlarda herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol ederek, size geniş çaplı raporlar sunacak, sizde araç alımını buna göre gerçekleştirebilirsiniz.

Bunların dışında 2.el araç alımında kazasız araçlarla sıklıkla karşılaşsanız bile Eskişehir oto ekspertiz ile görüşmeden bunları almamanızı öneriyoruz. Bu tür araçlarda kaza kaydı olmamasına rağmen dışarıda işlemlerin yapılmış olması ihtimalini unutmayın. Sizde mağduriyet yaşamamak için işinin ehli olan, güvenilir TSE belgeli Eskişehir oto ekspertiz ile görüşmeden 2.el araç almamalısınız. Burada aracınız uzman kişiler tarafından değerlendirilerek size detaylı rapor sunulur. Bu rapor sayesinde aracı alıp almamaya kararınızı verebilirsiniz.

Araç Alımında Dikkat Edilmesi Noktalar Nelerdir?

2.el araç piyasası için birçok tanım yapılabilir. Ancak ne olursa olsun, güvenli uzman ekiplerle danışılarak araç alındığı zaman sorun yaşama gibi bir durum olmayacaktır. Peki, siz 2.el araç alırken hangi konulara dikkat etmelisiniz. Bizde bu konuyu sizler için araştırarak, dikkat etmeniz gereken noktaları sizlerle paylaşmaya karar verdik.

1- Ekstra Harcamalar Olabileceğini Unutmayın

Oto ekspertize danışılmadan alınan 2.el araçlarda ekstra harcamalar yapabileceğinizi lütfen unutmayın. Çünkü araç size ne kadar temiz görünse bile, sonrasında neler olabileceğini kestirmeniz mümkün değil.


 

2- Doğru Araç Seçimi

2.el araç almadan önce elbette öncelikle bütçe planlaması yapılır. Daha sonra belirlediğiniz bütçeye göre araç aramaya başlarsınız. Aracı ararken doğru aracı bulmaya çalışın. Satıcının güvenilir olması önceliğiniz olmasın, profesyonel ekiplerden ekspertiz yardımı alın, sonradan pişman olmayın.

3- Piyasa Değeri

Aracın piyasa değerini detaylıca araştırmadan almayın. 2.el piyasasında her aracın ortalama piyasa değeri olduğunu unutmayın. Değerinin altında olanların genellikle çeşitli sorunları olurken, üzerinde olanların ekstra bir üstünlükleri bulunmuyor. Dikkat edin!

4- Aracı Gözlerinizle Görün

Alacağınız araca siz bineceğiniz için onu görmeniz, test etmeniz en doğal hakkınız. Ama sadece siz değil, profesyonel ekiplerin görmesini de sağlayın. Eskişehir oto ekspertiz bu konuda sizlere en iyi hizmeti sunabilecek önemli ekip ve ekipmanlara sahiptir.

5- Test Sürüşü

Alanında uzman ekiple görüştükten sonra araçta herhangi bir problem yoksa, sizde test sürüşüne çıkmalısınız.

6- Profesyonel Davranın

2.el araç alımında en çok yapılan yanlışlardan birisi 'hatır, güvenilir' kelimelerinin ön plana alınmasıdır. Bunlar elbette önemlidir, fakat siz bir 'mal' aldığınızda profesyonel davranmak durumundasınız. Aracın eksikliklerinin olup olmadığını, ilerleyen dönemlerde arıza çıkarıp çıkarmadığınız, parçalarının değiştirilip değişmediğini bilmelisiniz. Bunları güvenli TSE belgeli Eskişehir oto ekspertiz ile profesyonel şekilde öğrenebilirsiniz.



En Çok Tutulan 2. El Araçlar

Dünya genelinde araç alımı yapıldığında, profesyonel anlamda yardım alınıyor. Son zamanlarda Türkiye'de yaygınlaşmaya başlayan 'ekspertiz' kavramı sayesinde araç alıcıları daha güvenli bir şekilde araç alabiliyorlar.
Eskişehir oto ekspertiz bu alanda güvenilir oluşu, deneyimli bir ekiple hizmet vermesiyle en kaliteli araç alım deneyimini sizlere sunuyor. Sizde araç alırken mutlaka Eskişehir ekspertizden yardım almalısınız.

Araç alımında dikkat edilmesi gereken noktalara değindik. Şimdi de Türkiye'de en çok ilgi gören araçların hangileri olduğuna bakalım. Türkiye 2.el piyasası yıldan yıla en çok satılan araç modelleri konusunda değişimler yaşasa da satılan araç markalar genellikle aynı oluyor. Renault her sezon en çok alıcı bulan markalar arasında yer alıyor. Renault'un alt modeli olan Symbol şu sıralar en çok satılan 2.el araçlar arasında yer alıyor.

Onun dışında Ford Focus araçlar da en çok satılan 2.el araçlardan biri olarak gösterilebilir. Bu araçları; Fiat Linea, Dacia Duster, Peugeot 301, Honda Civic, Nissan Qashqai gibi markaların modelleri takip. Sizde bu araçlardan almak istediğiniz Eskişehir araç ekspertiz uzmanlarıyla görüşmeyi, arabanızın genel kontrollerini yaptırmayı sakın unutmayın.

Editör: TE Bilişim