Eskişehir’de öğrencilerin ev eşyası tercihlerin genelde ucuz olmasından dolayı ikinci elden yana kullandıkları belirtildi.

Eskişehir’e yeni gelen veya kaldığı yurttan ayrılıp eve çıkmak isteyen öğrenciler 2. el satışı yapan dükkanlara yoğun ilgi gösteriyor. Kentte uzun yıllardır Bayat Pazarı” olarak bilinen ikinci el eşya satışı yapan çarşıda esnaflık yapan Cihat Doğan, öğrencilerin yaklaşık bin 500 TL’ye evlerinin eşya ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Doğan, “Üniversitelerin başlamasına az kaldı. Genelde öğrenciler 2. el eşyaları tercih ediyorlar. Bizim burada fiyatlar uygun. Öğrenciye elimizden geldiği kadar hesaplı bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bir öğrenci eşyasız bir evi buradan komple bin 500 liraya rahat bir şekilde düzebilir. Genelde öğrenciler zaten eve tek çıkmıyorlar. Yanlarında arkadaşları ile beraber çıkıyorlar. Böyle olunca da 3 kişi eve çıksalar kişi başı 500 lira gibi cüzi bir miktara denk geliyor. Mesela üniversite öğrencisi gelir 2. el bir çekyatı buradan 100 liraya rahat bir şekilde alır. Çamaşır makinesi 150-300 TL arasında değişiyor. Buzdolaplarının fiyatları da yine aynı şekilde, bazalar yatağı ile beraber 150 TL alınabiliyor. Elektrik süpürgeleri de 30-50 TL arasında değişiyor. Biz ayrıca buraya gelip alışveriş yapan öğrencilere nakliye konusunda da yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

Son olarak 2. el eşya sektörünün her geçen gün kötüye gittiğini vurgulayan Doğan, “2. el eşyada talep her geçen yıl gittikçe düşüyor. Şimdi sosyal medyada kelepir sayfaları var. Herkes oralardan almaya başladı ama sonuçta satıcıyı görmüyorsun. Fahiş fiyatlarla alışveriş riski var” dedi.

Editör: TE Bilişim