Ahmet Ulupınar ve Nadir Rençber’in sahibi olduğu Bulvar Çiğbörek 20 yıldır, ev yapımı lezzetli hamur işleri ile damakları şenlendiriyor. Bu lezzetlerin hazırlanmasında Ulupınar ve Rençber, usta öğretici olarak marifetlerini konuşturuyorlar.
Eskişehir’in simge yemeklerinden biri olan Çiğbörek’in adını, nasıl yapıldığını ve püf noktalarını Bulvar Çiğbörek ortaklarından Ahmet Ulupınar ile konuştuk.  Hayli ilginç bilgileri bizimle paylaşan Ulupınar sayesinde çiğböreğin tabağımızdan bile pişmeye devam ettiğini bile öğreniyoruz, nasıl mı, cevabı haberimizde…
Çiğbörek tabağımızda bile pişmeye devam ediyor
 “Çiğbörek yapılırken kıyma çiğ olarak hamurun içine konur, bir görüşe göre buna çiğbörek denmesinin sebebi de budur” diye konuşan Ulupınar, “Ancak bu kıyma çiğ olmasına rağmen 15-20 saniye arasında hızlıca pişer, bu böreğin şöyle bir özelliği var; ocaktan alındıktan sonra da pişmeye devam eder” şeklinde konuştu.  Çiğböreğin harcını hazırlarken;  1 kilo kıyma, 1 kilo soğan ve 1 kilo da su ve 1er kaşık da tuz ve karabiber koyduklarını anlatan Ulupınar, “Çiğböreği yerken, içinden su akar, hatta insanlar bunu yağ sanır, ama akan; et suyunun ve suyun kendisidir. Bu suyu koymamızın nedeni ise şudur; kapalı olan çiğ böreğin içinde bu su, buhar etkisi yaparak kıymanın hızlı bir biçimde pişmesini sağlar, siz hamuru açıp yiyene kadar o kıyma da pişmeye devam eder” diye konuştu.
İLETİŞİM Arifiye Mahallesi İletişim Sokak Porsuk Bulvarı 11/D Köprübaşı iskelesi karşısı Yerli turistlerin Porsuk Çayı'nda tur atmak için bindikleri iskelenin hemen karşısı 0222 234 03 04 www.bulvarcigborek.com

 

Editör: TE Bilişim