Adet döngüsü genelde 28 günde bir oluşur ve 3 ile 7 gün arasında sürer. Her ay hamilelik olacak gibi rahim hormonların etkisiyle hazırlanır ve hamilelik gerçekleşmezse kanama olarak dökülür. Bazı kadınlarda bu süreç ağrılı ve sancılı geçebilir. Peki, adet sancısına ne iyi gelir? Alınacak bazı önlemler ile adet sancısı azaltılabilir. İlaç kullanımını en aza indirmek ve gereksiz ilaç kullanımı ile vücudumuzu yormamak için bitkisel ürünlerden yardım alabiliriz. Site bitkisel yöntemlerde paket gıdaları önermez. Sadece herkesin evinde bulunan doğal malzemeler ile önlem almayı ve şifa bulmanızı sağlar.

Adet Sancısı Neden Olur?

Adet sancısı aslında normal bir süreçtir. Hamilelik olmazsa rahim kasılarak kanama meydana getirir. Bu arada hormonların salınımı değiştiği için rahim kasılırken ağrı görülür. Ağrı kesici ile geçiyorsa normal bir süreçtir. Fakat ağrı kesici ile geçmiyorsa mutlaka hekim görmelidir. Rahim tümörleri ve rahim endometriyum tabakasının başka bir yere yerleşmesi adet sancısının en büyük nedenidir.

Adet Sancısı Nasıl Tedavi Edilir?

Adet sancısı genelde ağrı kesiciler ile tedavi edilir. Bazı kadınlar ağrı kesici almazlar. Bunun nedeni kanamayı keseceğine inanırlar. Ağrı kesici almak istemeyen kadınlar evde kendilerinin yapacağı bir takım yöntemler ile ağrıyı azaltabilirler.

Doğal Yöntemler Nedir?

Adet sancısı için evde bir takım karışımlar hazırlayabilirsiniz. Adet sancısı nasıl geçer? Adet döneminde mutlaka kendinizi sıcak tutmanız gerekir. Sıcak rahimi gevşetir ve kasılmalarını en aza indirir. Evde doğal çaylar hazırlayabilirsiniz. Adet sancısına en iyi gelen bitki kekiktir. Sıcak suyun içine bir çay kaşığı kuru kekik atın ve ağzını kapatın. 5 dakika demleme yapın ve tüketin. Ağrınızın azaldığını göreceksiniz. Zencefil her derde deva bir bitkidir. İçinde bulunan maddeler ağrınızın azalmasını sağlayacak ve adet döneminde adet sancısı ile beraber mide bulantısını giderecektir. Kuru ve yaş zencefil tüketebilir veya çayını yapabilirsiniz. Adet sancısı İçin yapılması gerekenleri ve bitkisel karışımları sitede bulabilir ve hemen uygulama yapabilirsiniz. Site tedavi amacı güden bir site değildir. İlaç kesinlikle önermez.

Editör: TE Bilişim