AG Psikoloji Psikiyatri Merkezi açılışı   gerçekleştirildi. Merkez, bilimsel çerçeve içinde, dinamik, güncel, yenilikçi ve etik anlayışla faaliyetlerini sürdürmeyi hedefliyor.

Uzm. Psikolog Ayşe Dönerce ve Uzm. Dr. Gönül Sünnetçioğlu tarafından açılışı gerçekleştirilen merkez, Hoşnudiye Mah. 732. Sk. No:6/10’da hizmet verecek. Çok sayıda davetlinin bulunduğu merkezin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Gülten Sönmez Seber, “Ruh sağlığına ne kadar ihtiyaç olduğunun bilincindeyiz. Herkes için ruh sağlığının ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu muayenehanenin de ruh sağlığına önemli bir hizmet vereceğine inanıyorum. Ruh sağlığında önemli olan ekip çalışmasıdır. Burada da bunun örneğini görüyoruz. Bir psikolog ve bir psikiyatrist bu merkezde birlikte çalışacaklar. Belki zaman içerisinde bu ağa bir sosyal hizmet uzmanlığı da katacaklar. Benim beklentim çok yüksek. Onlarla gurur duyuyorum, her zaman onların arkasındayız” diye konuştu.

BİREYLERİN RUHSAL SAĞLIĞINI DÜZENLEMEK

Hizmet alanları hakkında bilgi veren Uzm. Psikolog Ayşe Dönerce ve Uzm. Dr. Gönül Sünnetçioğlu ise şu ifadelere yer verdiler, “Amacımız psikoloji ve psikiyatriyi bir araya getirerek bireylerin ruhsal sağlığını düzenlemek olacak. Burada ruhsal hastalıkların tedavisi, hastalarımızın terapileri, psikolojik destek almak isteyen bireylerin danışmanlık hizmetleri konularında destek sağlamayı hedefliyoruz. Anne çocuk ilişkileri, aile içi iletişim sorunları ile ilgili de hizmetler vereceğiz. Toplumda bize çok büyük bir ihtiyaç var. Biliyoruz ki, bu konuda alanında uzman olmayan, diploması olmayan insanlar da çok fazla ve toplumun yanlış yönlendirildiğini biliyoruz. Amacımız bunu kırmak ve bilimsel çerçeve içerisinde hareket etmek”

Editör: TE Bilişim