Dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de son dönemde oynanan oyunların türlerinde oldukça önemli değişimler yaşanmıştır. İlk dönemlerde atariler sonrasında ise bilgisayar oyunlarının popüler olmasının sonrasında insanların daha gerçeğe yakın oyunlara ihtiyaç duymasıyla birlikte ortaya çıkan airsoft oyunu, oldukça yoğun ilgi görmeye devam etmektedir. Bu oyunun en önemli özelliklerinden birisi gerçeklik algısının son derece yüksek olmasıyla birlikte oyun içerisinde kullanılan airsoft silah çeşitlerinin gerek anlamda kullanılan silahlarla birebir aynı olmasıdır.

Aslında bakıldığında oyunun bu kadar popüler olmasının ve insanlar arasında yaygın bir şekilde tercih ediliyor olmasının en büyük nedenlerinden birisi de budur. Özellikle gerçek savaş sahnelerinin yer aldığı ve kişinin gerçekten kendisini bir savaşın ortasındaymış hissiyatının oluşmasını sağladığı düşünülürse oldukça başarılı bir oyun türü olduğunu ifade edebiliriz.

Airsoft Oyunu Nedir?

Airsoft oyunu genel hatlarıyla incelendiğinde tam olarak bir savaş oyunu şeklinde ifade edilebilir. Bu oyunda önemli olan oyun başında kararlaştırılmış olan amaca hizmet etmektir. Bu amaç oyunun başında belirlendiği için buna aslında askeri anlamda "görev" de diyebiliriz. Bu görevin oyuncular arasında anlaşılması ve bu amacı yerine getirmesi oyunun asıl gayesi olarak görülmektedir.

Bu amaç yıkık evler arasından geçerek rakibin karargahını ele geçirmek olabileceği gibi aynı zamanda esir olarak tutulan bir askerinizi düşman elinden kurtarmak da olabilir. Airsot oyunu aslında bir askeri operasyonun simüle edilmiş hali olduğundan istenilen şekilde konu üretilebileceğini söyleyebiliriz. Bu oyunda ki amaçların oldukça fazla olmasıyla birlikte kullanılan aksesuarların çeşitliliği de bir o kadar fazladır.

Airsoft Oyun Alanları

Airsoft oyununda, diğer savaş oyunlarından farklı olarak gerçek savaş durumunun simüle edilmesi söz konusu olduğundan dolayı belirlenmiş olan özel alanlara sahip olmak gerekmektedir. Bu özel alanlar genellikle terk edilmiş binalar ya da eski yerleşim birimleri olabileceği gibi şehrin göbeğinde olmasına rağmen özel olarak tasarlanan alanlarda olabilmektedir. Burada ki esas amaç oynanan oyunun gerçek bir savaş sahnesini yansıtıyor olmasıdır. Bunun içinde gerçek bir savaş sahnesinin yaşanabileceği bir ortama ihtiyaç duyulmaktadır.

Airsoft Oyun Aksesuarları

Her oyunda olduğu gibi airsoft oyununu da oynayabilmek için aksesuarlara ihtiyaç duyacaksınız. Bu aksesuarlar özellikle askeri alanda kullanılan teçhizatlarına birebir aynısı olduğundan seçme şansınız oldukça farklı şekillerde olabilmektedir.

Airsoft silahları, genel anlamda bakıldığında gerçek askerlerin savaşlarda ya da operasyonlarda kullandığı silahlarla aynıdır. Bu oyunda kullanılan silahların tek farkı gerçek olmamalarıdır. Görüntü ve kullanış itibariyle gerçek silahlarla ayırt edilemeyecek şekilde tasarlanmış olan bu silahlar, gerçek mühimmat yerine plastik mühimmatlar kullanılarak oyun içerisinde kullanımları sağlanmaktadır.

Bu silah ve aksesuarlar iyi seçilmedir. Özellikle oyunda herhangi bir sıkıntı yaşanmaması adına uzmanlar tarafından belirlenmelidir. Bu anlamda Kolay Av olarak airsoft oyununda kullanacağınız tüm silah ve aksesuarlar konusunda sizlere yardımcı oluyoruz.

Editör: TE Bilişim