Fitoterapi eğitimi alan doktorların da artık doğal ürünleri reçeteye yazarak, hastalara önerebildiklerini ifade eden Bulvar Aktar Müdürü Sibel Yasak, özellikle ağrı kesici kremlerin önerilebildiğini söyledi.

Ağrı için gelen insanlara öncelikle neresinin ağrıdığını ve ağrının neden kaynaklandığını sorduklarını ifade eden Yasak, “Böylece daha etkili ve fayda görecekleri ürünleri tavsiye edebiliriz” dedi. “Örneğin boyun fıtığına ayrı, bacağında ödem varsa ona ayrı bir ürün veririz” diye konuşan Yasak, bu kremlerin yine pek çok bitkinin karışımından oluştuğunu söyledi. Ardıç kremi, at kestanesi kreminin ağrılarda etkili olduğuna değinen Yasak, “Ağrı kesici özellikli krem ve yağlarımız var, benim en çok önemsediğim hindistan cevizi ve çörek otu yağıdır, çörek otu yağı içilerek, masaj yağı olarak ağrı kesici olarak kullanılır” şeklinde konuştu. Bulvar Aktar’da kendilerinin soğuk pres çörek otu yağı ürettiklerini belirten Sibel Yasak, “Böylece faydayı en üst düzeye çıkarmış oluyoruz” şeklinde konuştu. Ancak her bitkinin soğuk presi olmayacağını, aktarlardan isterken buna dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Yasak, “Çörek otu badem gibi taneli olanların soğuk sıkımı olur, yapraklı bitkilerin olmaz” dedi.

DESTEKLEYİCİ ÜRÜNLER

Ağrı kesici kremlerde düzenli kullanımın önemli olduğunu belirten Sibel Yasak, “Fitoterapi eğitimi alan bazı doktorlar da bu anlamda reçetelerine bu ürünleri yazabiliyorlar, biz zaten doktorun verdiği ilaçlara asla müdahale etmiyoruz, bu ilaçları kesin ya ada azaltın demiyoruz, verdiğimiz ürünleri takviye edici destekleyici ürünler olarak veriyoruz” diye konuştu. Kişilerin bu ürünleri yine vücudun küçük bir bölgesinde denemesini önerdiklerini söyleyen Yasak, “Böylece alerjileri varsa, bunu anlayabilirler, tabi alerji sonradan da gelişebilir, özellikle yenecek ve içilecek ürünlerde kişinin bir rahatsızlığının olup olmadığına da dikkat etmeye çalışırız” ifadelerini kullandı.

Bulvar Aktar Arifiye Mahallesi, İletişim sokak, Porsuk Bulvarı, 13/A’da (Köprübaşı iskelesi karşısı) hizmet veriyor.

 

Editör: TE Bilişim