Not: Diğer fotoğraflar galeriden ulaşabilirsiniz

İtalyan firması olan Candy Hoover grubu yöneticileri, Zamane Meyhane'de düzenlediği gecede çalışanları ile kutlamada bir araya geldi. Hoover Yetkilileri yeni yılı erken kutladıklarını ayrıca yeni yılda yeni faaliyet alanı ile istihdamı arttıracaklarını kaydetti.

İtalyan devi Candy Hoover Eskişehir çalışanları Zamane Meyhane'de bir araya gelerek elde ettikleri başarıyı kutladılar. Hoover yetkilileri 2018 yılının güzel bir yıl olması dileklerini belirterek yeni yılda yeni başlatacakları imalat alanı ile kentteki istihdama katkı sunacaklarının müjdesini verdiler.

Konuyla ilgili bilgi veren Bulaşık Makinası Fabrika direktörü Hakan Ünal, “Candy Hoover grubu yatırımlarına büyük bir alanı daha ekledi. Bulaşık makinası imalat fabrikasına hız verdik. Önümüzdeki yıl Eskişehir’de önemli derecede bulaşık makinası üretimi başlayacak ve önemli bir istihdam olanağı ortaya çıkıyor. Yurt dışına önemli bir ihracatımız söz konusu. Eskişehir’de ki çalışan sayımız bin 500 civarına yaklaşıyor. Eskişehir’de birkaç büyük firmasından birisi konumundayız. Büyümeye devam ediyoruz” dedi.

Ünal Türkiye’deki Kurulu bulunan diğer şirketlerinin yeni yıl kutlaması için bir araya geldiğini belirterek, “Eskişehir’de yatırımlarımız devam edecek, yatırımlarını buraya yaparak bizlerle çalışmaktan dolayı İtalyan arkadaşlarımız çok memnunlar. Bu gece burada da memnuniyetlerini dile getiriyorlar” diye konuştu.

Mevcut durumda ortalama bin kişiye aşkın çalışanlarının bulunduğunun altını çizen Ünal şunları aktardı: “Önümüzdeki yıl  buna 200 kişilik ilave istihdam açılacak. Bu  ileriki yıllarda artarak devam edecek. Önümüzdeki yıl belli bir kapasite ile çalışmalarımıza başlıyoruz. Aynı zamanda pişirici cihaz üretiminde, kurutucu cihaz üretimindeki kapasite artışları ve bu artışlarına yönelik istihdamları da sürekli hız kazanıyor. Yeni bir Ar-Ge birimi merkezi daha kuruyoruz. Şuan bir tane var, ikinci Ar-Ge Merkezimizi de Eskişehir’e kuracağız. Bu anlamda Mühendis istihdamında da nitelikli eleman istihdamında da Eskişehir önemli bir adım atmış oluyor.”

Editör: TE Bilişim