Espresso bazlı kahve türlerinden biri olan Cappuccino (Kapuçino) İtalya kökenli olup aslında bir kahve pişirme tekniğine verilen isimdir. Daha sonra bu teknikle elde edilen kahveye de aynı isim verilmiş olup espresso ile bol köpüğün bir araya gelmesi sonucunda ortaya çıkmıştır. Son derece yumşak içimli bir kahve türü olan kapuçino İtalya’da bir manastırda keşfedilmiştir. Sahip olduğu süt köpüğü ile alanının en iyileri arasında yer alan bu kahve zaman içerisinde farklı şekillerde de hazırlanır hale gelmiştir.

Kahvenin rengi Kapüsen Tarikatı’nda bulunan keşişlerin cübbe rengine benzediğinden dolayı ismi Cappuccino olarak verilmiştir. Zamanla en ünlü sütlü kahvelerden biri olan bu kahve köpüklü bir içim sunar.

Cappuccino (Kapuçino) Nasıl Hazırlanır?

Evde Cappuccino (Kapuçino) tarifi hazırlarken farklı malzemeler kullanılabilir. İlk olarak bir fincan süt kaynatılır. Daha sonra içerisine bir buçuk çay kaşığı granül kahve ile iki çay kaşığı şeker ilave edilerek karıştırılır. Cezvenin dibinde az miktarda süt bırakılır ve bu süt çırpılarak köpük haline getirilir. Köpük karışımı hazırlanan kahvenin üzerine dökülür ve kahve içmeye hazır hale gelir. Ardından isteğe bağlı olarak üzere çikolata sosu, damla çikolata, karamel sos gibi farklı malzemeler kullanılarak süslenebilir.

Kahveye koyulacak kremayı hazırlamak için bir şişeden de yardım alınabilir. Bunun için şişenin dibine kahve, şeker ve su karışımı yapılır, şişenin kapağı kapatılarak yaklaşık bir dakika çalkalanır. Köpüklü olan bu karışım kaynamış olan sütün üzerine ilave edilir ve üzerine çikolata rendesi koyularak servis edilir.

Cappuccino (Kapuçino) Hakkında Merak Edilenler

Cappuccino (Kapuçino) besin değeri olarak incelendiğinde şekersiz olanın yaklaşık 18,3 kalori olduğu belirtilir. Bir bardak kahvenin içerisinde 0,04 gram yağ, 2,4 gram şeker, 2,7 gram karbonhidrat, 6 miligram magnezyum ve 1,9 gram protein bulunur. Aynı zamanda kahvenin içerisinde potasyum, sodyum, fosfor ve D vitamini olduğu da ifade edilir. Cappuccino (Kapuçino) ile latte arasındaki en belirgin fark köpük olarak görülür. Bu da kahvenin tadının tamamen değişmesine sebep olur. Espresso miktarı her iki kahve için de neredeyse aynıdır. Ayrıca Latte için yarım yağlı süt kullanılabilirken cappuccıno için tam yağlı süt tercih edilir.

Editör: TE Bilişim